Vi bruger cookies!

folkebladetlemvig.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.folkebladetlemvig.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Ny køkkenchef på Hotel Nørre Vinkel

Hoteldirektør Arne Boas er her flankeret af køkkenchef Jørn Bossen Simonsen (til venstre) og kokkeelev Rasmus Kragelund. Foto: A.P. Christensen.

Ny køkkenchef på Hotel Nørre Vinkel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50-årige Jørn Bossen Simonsen tiltrådte i oktober, og kokkeelev Rasmus Kragelund har bestået sin svendeprøve med en flot bronzemedalje.

Jørn Bossen Simonsen er egentlig uddannet tømrer, men han kommer fra en gammel restaurant-familie i Aalborg, så han valgte senere at uddanne sig til kok.

»Jeg er nærmest opvokset i hotelbranchen, så det var helt naturligt for mig at gå samme vej,« fortæller Jørn Bossen Simonsen.

Han er udlært fra Kong Hans Kælder i 1994 og var frem til 2000 køkkenchef på Gl. Vrå Slot og Nr. Vissing Kro, før han tog til Nice i Sydfrankrig i fire år som køkkenchef. Herefter rejste han til Færøerne, hvor han etablerede sin egen restaurant og drev den frem til 2011.

»Så vendte jeg tilbage til Danmark og til et job som køkkenchef og gastronomiudvikler på Gram Slot, før jeg i efteråret havde lyst til nye udfordringer og tog til Hotel Nørre Vinkel,« fortæller Jørn Bossen Simonsen.

Han lægger ikke skjul på, at han har store ambitioner i hotellets køkken, hvor han allerede har sat sit præg på menukortet i restauranten.

»Vi kører vores selskaber efter det kendte koncept, som gæsterne er glade for. Sådan skal den del være. I restauranten arbejder jeg meget på at fusionere det franske og det nordiske køkken. For mig handler det om, at vi skal bruge masser af lokale råvarer, som vi har lige uden for døren, og så laver vi alt helt fra bunden, så vi også kan stå inde for kvaliteten,« siger køkkenchefen, der har en spændende påskemenu klar til den kommende højtid.

»Det er også vigtigt at signalere, at restauranten på Hotel Nørre Vinkel er et spisested for alle - hvor man får god mad af høj kvalitet til en pris, som alle kan betale,« pointerer køkkenchefen.

Han bruger mange timer i hotellets køkken, mens fritiden gerne bruges på landevejen på hans Harley Davidson-motorcykel.

»Sidste år blev det vist kun til et par ture,« siger køkkenchefen med et smil.

I køkkenet er 20-årige Rasmus Kragelund i færd med at afslutte sin uddannelse. Han har været til svendeprøve, og den blev bestået med en flot bronzemedalje.

»Jeg startede som opvasker på hotellet for fem år siden, og da jeg er ud af en kokkefamilie, valgte jeg at tage uddannelsen. Jeg har altid interesseret mig for faget, og det var et fint skulderklap at få ved svendeprøven. Det viser jo, at man kan sit håndværk,« siger den unge kok, der fra april fortsætter på Hotel Nørre Vinkel som fagudlært kok.

»Vi har allerede mange bookinger til arrangementer i foråret, og vi håber da også, at mange vil benytte sig af de gode tilbud i vores restaurant,« siger hoteldirektør Arne Boas, der kom til Lemvig for nu 23 år siden.