Vi bruger cookies!

folkebladetlemvig.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.folkebladetlemvig.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Den smule regn druknede ikke sanserne

Jens Vinderslev (til venstre) og Henning Dunker smagte på gin fra De ydre Hebrider. De to naboer er til Sansefestival hvert år - uanset vejret. Fotos: Jørgen Kirk

Den smule regn druknede ikke sanserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Struerboerne trodsede regnen og tog Sansefestivalen til sig, selv om det ind i mellem var nødvendigt at søge ind under teltdugene for at finde læ.

Struer: - Vejret er da okay...det er anden gang, jeg har bod ved Sansefestivalen, og da jeg var her første gang for tre år siden, stod regnen ned i stænger hele dagen, siger Flemming Gerhardt-Pedersen.

Han kommer fra Rønde og repræsenterer Dansk Maltwhisky Akademi ved festivalen i Struer. Dansk Maltwhisky Akademi er en 22 år gammel klub med eget medlemsblad og rejsetilbud for whiskyentusiaster.

Dagbladet er trukket i læ under Dansk Maltwhisky Akademis baldakin med udsigt til et fristende udvalg af ikke helt almindelige whiskymærker.

- Vores seneste tur gik til De ydre Hebrider og Isle of Skye, forklarer Flemming Gerhardt-Pedersen.

Det var på De ydre Hebrider, at de 25 whisky-smagere mødte en ildsjæl, der havde grundlagt et nyt destilleri. Men en whisky skal lagre i mindst tre år, inden den må sælges, så i mellemtiden har det nye destilleri, Harris Distillery, forsøgt sig med gin - med stor succes.

Det er denne gin - blandt andet med sukkertang som ingrediens - Flemming Gerhardt-Pedersen denne lørdag med succes har fået lokket ned i glassene til to muntre herrer, der også står i læ for regnen.

- Nej, vi har ikke noget særligt forhold til gin. Eller whisky. Vi synes bare, det er hyggeligt at gå rundt og prøve noget forskelligt, siger Jens Vinderslev, Struer.

Han er på inspektionsrunde på festivalen sammen med vennen og naboen Henning Dunker og er nu nået til en gin og tonic. De to har fået tilbudt at få ginnen ren, men foretrækker at få den tyndet op.

- Vi plejer at være til Sansefestival. Det er en rigtig god tradition, mener Jens Vinderslev, mens Henning Dunker nikker anerkendende til sin gin.

GALLERI: Struer tog trods regn til Sansefestival

Egen import fra Italien

Lige ved siden af whiskyakademiet står struerboen Henrik Hadsund, også med drikkevarer, men med lidt lavere procenter. Hans hobbyfirma, CI (Circolo dei vini Italiano), importerer nemlig vine fra Italien.

Og her kan journalisten så alligevel ikke sige nej tak. For hun bliver tilbudt et glas prosecco - italiensk champagne - fra det lille italienske vinhus Le Rughe i Venedig. Det smager skønt med et strejf af mandel i eftersmagen.

- Jeg importerer fra to små huse - et på Sicilien og et i Venedig. Og det har jeg kun fået lov til, fordi min kone taler italiensk, og vi er mødt personligt op de to steder, forklarer Henrik Hadsund, der er på vej til Italien igen.

- Ja, vi tager til Venedig en tur på tirsdag for at besøge Le Rughe, fortæller han.

Men her i regnen i Struer, hvordan har Sansefestivalen så været?

- Den har været god, synes jeg. Vores stand har været pænt besøgt trods vejret, og 80 procent af tiden har vi faktisk ikke haft tid til at servicere flere end dem, der stod her. Så vi er godt tilfredse, siger Henrik Hadsund, der er med ved Sansefestivalen for første gang.

- Vi plejer at være i Italien, når festivalen finder sted, men i år lykkedes det, siger han.

Fast føde

Nu er Sansefestivalen bestemt ikke kun gin, prosecco og regnvand. Der er også masser af fast føde på festivalen, som ligeledes bød på lyd i form af livemusik samt samtalekøkken med den kendte kok og madskribent Louisa Lorang.

Restaurant Ved Fjorden havde telt oppe i byen med en dejlig menu, og lige ved siden af dem blev der åbnet østers til den store guldmedalje. Var man mere til fadøl og burgere, kunne det bestemt også arrangeres.

Lige ud for rådhuset stod Maria Lundgaard-Karlshøj med flere medarbejdere og forærede småsultne publikummer smagsprøver på forarbejdet gris fra Ausumgaard. Man kunne nu også købe sig noget lækkert at spise på deres stand.

- Det har været en rigtig god dag. Vi var lige lidt nervøse omkring middagstid, hvor folk var gået hjem - måske for at spise frokost - og så begyndte det at regne. Vi frygtede da lidt, at folk så blev hjemme. Men det gjorde de ikke. Efter en lidt stille periode, kom de igen, og som du kan se, er her masser af mennesker nu, siger Maria Lundgaard-Karlshøj.

På vej ned til vores bil, bliver vi overhalet af to drenge på cykel. De har begge erhvervet sig en velvoksen burger, som de gumler løs på, mens de styrer med én hånd på cykelstyret. Sansefestivalen er for alle aldre - så pyt med vejret.