Mindeord: En stædig forkæmper for retfærdighed er gået bort


Mindeord: En stædig forkæmper for retfærdighed er gået bort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Linda Jørgensen, der stammer fra Ejsing, var blandt de omkomne i togulykken på Fyn.

Familien skriver her mindeord over Linda Jørgensen, der er datter af Kirsten og Svend Jørgensen. Datteren er født og opvokset i Ejsing og har tilbragt dit voksne liv på Fyn:

Onsdag den 2. januar blev 45-årige Linda Jørgensen dræbt i en tragisk togulykke på Storebælt. Hun efterlader et stort tomrum for sin familie, som må sige farvel til en kærlig mor og stærk og omsorgsfuld kvinde, som gjorde meget for mange.

I fritiden var det blandt andet kampen for retfærdighed og bedre forhold for blandt andre minoritetsgrupper, som optog Linda Jørgensen.

I mere end 20 år var hun aktiv i Amnesty Internationals lokalgruppe i Odense. Hun har utrætteligt arbejdet for at få så mange danskere som muligt til at skrive under på aktioner mod uretmæssige fængslinger, tortur og diskrimination.

Og hun har blandt andet været med til at arrangere mangfoldighedsfest i Odense, hvor alt lige fra veganergrupper til trans og intetkønnede er med til at hylde mangfoldighed i en parade igennem byen.

Senest var det en lokal demonstration for at ændre den danske voldtægtslovgivning, som optog Linda Jørgensen. Hun valgte at tænde et lys for andre hver eneste dag i stedet for at forbande mørket. Og hun var aldrig bange for at stå offentligt frem med sine holdninger.

Linda Jørgensen var aktiv mange steder lige fra den lokale haveforening til fotoforeningen. Hendes enorme virke beskrives af de mange, hun kom i kontakt med, som rummelig, fleksibel, intens og umådeligt arbejdsom.

Som uddannet kemiingeniør har Linda Jørgensen arbejdet på Odense Universitetshospital og senest med validering af vaccineproduktion til udviklingslande hos det tidligere Statens Serum Institut.

Det betød meget for hende at være med til at udrydde sygdomme, som for længst er udryddet i vores del af verden, men som rammer primært fattige i udviklingslande.

Bisættelsen af Linda Jørgensen finder sted fredag den 11. januar klokken 13 i Paarup Kirke. Familien byder alle, der kendte Linda, velkomne.

Mindeord: En stædig forkæmper for retfærdighed er gået bort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce