20.000 år på Vestkysten

Hver halve time bliver museets betonvægge og lofter til et filmlærred, og 20.000 års historie ruller hen over væggene på fire minutter. Foto: Mike Bink.

20.000 år på Vestkysten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Vestkysten er der er masser af historier, som de fleste ikke kender.

Vi kender historierne om skibsforlis, men vi kender nok ikke historierne om de fiskere, der satte livet på spil - og nogle gange mistede det - for at redde skibbrudne sejlere.

Vi kender historien om de fattige bønder, men vi kender nok ikke historierne om kampen mod sandflugten, der med bare en enkelt storm kunne fjerne livsgrundlaget for en bondefamilie.

Vi kender også historierne om vraggodset fra de forliste skibe, men vi kender nok ikke historierne om de årlige vraggods-auktioner, som kunne udvikle sig til de rene orgier, fordi der blev serveret rigeligt med punch.

Men alle de historier kan man læse og høre omi Tirpitz' afdeling om "Den skjulte vestkyst".

 

Mammutter og pirater

14 overraskende og gribende fortællinger bringer gæsterne igennem 20.000 års historie om de mennesker der har levet i området.

Fiskerne, der satte livet til, piraterne, smuglerne, redningsfolkene, vikingerne, de handelsrejsende, skibskatastroferne - og også de store mammutter, der engang græssede på sletter, hvor Vesterhavets bølger nu slår ind mod kysten.

Udstillingen er organiseret efter emner i små selvstændige "boder", og man kan høre fortællingerne, imens man ser på udstillingen.

Og hver halve time bliver udstillingssalens vægge forvandlet til et biograflærred. Gard

14 overraskende og gribende fortællinger bringer gæsterne igennem 20.000 års historie om de mennesker, der har levet i området.

Fiskerne, der satte livet til, piraterne, smuglerne, redningsfolkene, vikingerne, de handelsrejsende, skibskatastroferne - og også de store mammutter, der engang græssede på sletter, hvor Vesterhavets bølger nu slår ind mod kysten.

Udstillingen er organiseret efter emner i små selvstændige "boder", og man kan høre fortællingerne, imens man ser på udstillingen.

Og hver halve time bliver udstillingssalens vægge forvandlet til et biograflærred. Gardiner går ned, og lyset bliver slukket. Og så vandrer historien hen over betonvæggene. Man ser mammutter og urfolk på de sletter, der med en stor flodbølge blev forvandlet til Nordsøen. Der er skibsforlis og pirater, der er storme og sandflugt - og så er der den spirende turisme, da københavnerne i starten af 1900-tallet opdagede Vestkystens herligheder.

Filmen er skabt af Tinker imagineers, og den varer i fire hæsblæsende minutter.

iner går ned og lyset bliver slukket. Og så "vandrer" historien hen over betonvæggene. Man ser mammutter og urfolk på de sletter, der med en stor flodbølge blev forvandlet til Nordsøen. Der er skibsforlis og pirater, der er storme og sandflugt - og så er den spirende turisme, da københavnerne i starten af 1900-tallet opdagede Vestkystens herligheder.

Filmen er skabt af Tinkeer Imaginers, og den varer i fire hæsblæsende minutter.

20.000 år på Vestkysten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce