Annoncørbetalt indhold

Energikrise: Hvad kan midtjyske virksomheder gøre for at bevare pandemiens optimisme?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Da corona lukkede landet ned, tog de erhvervsdrivende i Region Midtjylland det med oprejst pande. En undersøgelse fra DI’s Virksomhedspanel fra slutningen af sidste nedlukning viste, at det midtjyske erhvervsliv forventede at komme stærkere ud af krisen, end virksomhederne i nogen anden region gjorde – og nu, hvor vi befinder os i en ny krise, har vi i den grad brug for at bevare denne optimisme. Men som de fleste erhvervsdrivende ved, sker dette ikke af sig selv. Derfor har vi her samlet tre vigtige barometre, I kan skrue på for at fremtidssikre virksomheden og holde humøret højt.

Spar, hvor I kan – i fællesskab

Først et ret lavpraktisk råd, som mange allerede er i fuld gang med at følge. I Energistyrelsens energispareråd anbefaler de virksomheder at: Få overblik over energiforbruget, skrue ned for varmen, strømmen og det varme vand, skifte til LED-belysning – og involvere hele arbejdspladsen.


Selvom de færreste betragter deres forbrug som frås, er det oftest chokerende, hvor mange overflødige poster, man faktisk har. Selvfølgelig skal det ikke tage overhånd, da det ofte lægger en voldsom dæmper på moralen at skære helt ind til benet. Tag alle ansattes behov i betragtning, når I beslutter, hvor der skal spares, og inddrag hele virksomheden i processen. Så bliver det en holdindsats at holde jeres arbejdsplads oven vande – i stedet for en sur, tvungen øvelse.

Invester i digital markedsføring

I kan også med fordel lægge forretningsmodellen om for at effektivisere og bruge pengene, hvor det giver mening. Som mange opdagede under pandemien, er der især meget at vinde ved at digitalisere sin virksomhed – og selvom situationen er anderledes nu, kan det stadig hjælpe. Hvis I f.eks. åbner en webshop i stedet for en fysisk butik, sparer I både penge på leje af lokaler, indretning, lys, varme, osv. – og I kan øge omsætningen ved at nå en meget større målgruppe end blot jeres lokalområde.


For at komme godt i gang, kan I overveje professionel hjælp fra et bureau til at rangere højere på platforme som Google – f.eks. har We Digitize et tilbud på gratis linkbuilding på jeres første link – og sørge for at holde jer aktive på sociale medier som Instagram, Facebook og/eller TikTok (hvis jeres produkt egner sig til det). I en undersøgelse fra SDU af virksomheders håndtering af corona-krisen berettede flere erhvervsdrivende, at det at blive tvunget online knyttede dem tættere med kunderne gennem sociale medier – og lokale succeser som f.eks. it-virksomheden Creative Force har vist, at det sagtens kan give overskud at drive virksomhed digitalt i Region Midtjylland.

Sidste udvej: Hæv priserne

Selvfølgelig er det ikke alt, man kan digitalisere eller spare sig fra. Og med de energipriser, vi ser for tiden, vil mange desværre komme til kort næsten lige meget, hvad de gør. I så fald kan det være nødvendigt at sætte priserne op, så I kan blive ved med at betale jeres regninger og levere det produkt, kunderne forventer af jer.


Det er aldrig sjovt at skuffe, og forbrugerne er selv pressede på økonomien for tiden. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at I gør det rigtigt. Vær åbne med kunderne om, hvorfor priserne stiger, og appeller til, at de bliver ved med at støtte små, lokale virksomheder igennem krisen. F.eks. har Café Aas i Holstebro tilføjet en el-afgift på kundernes regning, så der ikke er tvivl om, hvorfor de pludselig skal betale ekstra. Selvom det ikke er ideelt, er det en god midlertidig metode til at få lidt mere luft i økonomien – så I kan bevare optimismen og komme helskindet igennem en svær tid.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.