Annoncørbetalt indhold

Forbrukslån: låner danskere mere end nordmænd?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

De fleste mennesker har på et tidspunkt i deres liv stiftet bekendtskab med ordet ”forbrugslån”. Et forbrugslån kan være et udmærket valg i nogle tilfælde, det er dog vigtigt at du er opmærksom inden du optager denne type lån, eftersom det hurtigt kan hive dig ind i gæld. Flere lande oplever for meget gæld i form af forbrugslån, men låner danskere egentlig mere end nordmænd?


Dét skal du være opmærksom på, når du tager et forbrugslån


Forbrugslån kan du finde i stort set alle lande i mere eller mindre grad. Dette skyldes, at lånet er så nemt og tage, samt kan bruges til nærmest lige hvad du ønsker. Du kender muligvis allerede til billån, boliglån og den slags, som specialiserer sig indenfor lån af penge, til noget bestemt. Forbrugslån er udelukkende til forbrug, og det kan jo indebære mange ting. Der findes mange forskellige forbrugslån, og ofte afhænger det i høj grad af låneudbyderen, hvad renten er på og hvor lang en løbetid du har at tilbagebetale. Der er intet i vejen med at overveje et forbrugslån hvis det er dén type lån, som du mener passer til dine behov. Du skal blot være opmærksom på, at det er denne type lån som kan være hurtige og nemme at optage, men også dem der kan give dig mest gæld. Renterne på denne type lån er oftest høje, og derfor skal du i den grad være opmærksom på, hvad du begiver dig selv ud i, før du bare tager det første og det ”bedste” lån. Et forbrugslån kan være en udmærket løsning i nogle situationer. Vær dig opmærksom på alt hvad der står med småt, før du vælger noget som helst. Du kan finde en oversigt over nogle af disse lån hos Billigeforbrukslån.no. Her vil du kunne læse om de bedste og billigste mulige forbrugslån, som derved vil give dig en fornemmelse af, hvad for et lån der vil være bedst for dig.


Lån eksempel: Eff. Rente 10,06 %. 100 000 kr o/5 år. Kostnad 26 375 kr. Totalt 126 375 kr


Danskere og nordmænd – hvad er deres forbrugslånsvaner?

Selvom et forbrugslån på mange måder kan være et nemt og hurtigt og derved belejligt lån, så er det også netop denne type lån som for alvor kan få os i problemer. Både nordmænd og danskere oplever mere og mere gæld, når disse lån optages. I 2018 havde kviklånsselskaberne lånt danskerne cirka 822 millioner kroner [1], så man kan bestemt sige, at danskerne har været glade for disse typer af lån. Det har nordmænd dog også, hvilket har skabt gæld i det almene hjem. Dette skal dog snart ændres, eftersom der i 2019 kom nogle nye krav og regler til forbrugslån. Disse skulle være med til at sikre, at de almene nordmænd ikke gældsatte sig, for langt flere penge end hvad personen allerede havde. I artiklen fra Regjeringen.no kan du læse meget mere om disse regler og krav, og hvorfor det er en god idé.


Vær forsigtig når du skal tage et lån


De fleste mennesker vil på et tidspunkt i deres liv opleve, at de har brug for lidt hjælp til et større køb. Her kan et lån være den helt rigtige idé, eftersom det er en ”nem” og hurtig løsning at få anskaffet sig det bestemte beløb på. Dog skal du, uanset lånet, være opmærksom på hvor lang tid du vil tilbagebetale beløbet samt renten som selvfølgelig også følger med lånet. I dagens verden er det alt for nemt at tage et forbrugslån, og det er netop derfor at kravene for forbrugslån skærpes, både i Danmark og i Norge. Det bør ikke være muligt at alle mennesker kan tage denne type lån, især ikke, hvis de er vurderet til, at de ikke har penge nok til at kunne tilbagebetale. Det er vigtigt at vi husker at et lån er præcis hvad der står – et LÅN. Det er altså noget der skal tilbagebetales, og ikke noget som vi bare får. De mange attraktive lån kan være ganske fristende, men tænk hellere en ekstra gang, inden du bare begiver dig ud i et lån. Både nordmænd og danskere har en tendens til at anskaffe sig en god portion gæld, især med disse typer af lån. Det ser dog ud som om, at tingene er ved at ændre sig lidt, da reglerne skærpes, og der bliver gjort mere opmærksom på, at disse lån skal kontrolleres yderligere. Vi bør være opmærksomme på vores egne vaner, og virkelig overveje grundigt hvilken type lån vi skal tage næste gang, og om det er noget vores økonomi kan holde til.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.