Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Ved du ikke, hvad du skal give dig i kast med efter endt gymnasial uddannelse eller sabbatår? Og interesserer du dig for idræt og sundhed, og kan du godt lide at være aktiv i din hverdag? Så kan du med fordel tage en uddannelse inden for idræt. Kunne du tænke dig at blive klogere på, hvad der er væsentligt at vide om idrætsuddannelsen, samt hvilke døre denne uddannelse åbner op for? Så kan du med fordel læse med videre i denne guide.
Hvor kan jeg tage en idrætsuddannelse?
Ønsker du en idrætsuddannelse, der foregår på et højt praktisk fagligt niveau? Så kan du overveje at tage din idrætsuddannelse på Paul Petersens Idrætsinstitut. Du kan se mere om idrætsinstituttet her, hvis du ønsker at undersøge dine muligheder: https://paulpetersen.dk/.
Du kan med fordel aflægge skolen et visit for at få syn for skolen og faciliteterne, inden du søger ind. På den måde kan du bedre vurdere, om skolen er det rette valg for dig. Du kan også tage idrætsrelaterede højskoleophold, hvor du får relevant faglig undervisning og praktisk erfaring.
En idrætsuddannelse åbner mange døre for dig
Når du har taget en uddannelse inden for idræt, forelægger der et væld af muligheder, hvad angår job og videre specialisering. Udover at du kan specialisere dig inden for et bredt felt af discipliner, så kan du også varetage adskillige idræts-relaterede jobs, når du har en idrætsuddannelse med i bagagen.
Her er et par eksempler på ting, du kan blive, ved at tage en uddannelse inden for idræt:
· Personlig træner.
· Instruktør inden for svømning, cykling, løb, ski og så videre.
· Livredder.
· Kostvejleder.
· Idrætslærer.
Udover ovenstående titler kan du også blive meget andet, så en idrætsuddannelse åbner altså rigtig mange døre for dig.
En idrætsuddannelse som springbræt til videregående uddannelse
Kunne du godt tænke dig at læse enten idræt, sundhed eller lignende på universitetet? Hvis dit snit ikke er tilstrækkeligt til at søge gennem kvote 1, kan du søge gennem kvote 2. Når du søger gennem kvote 2, ligges der vægt på relevante faglige såvel som erhvervsrelaterede erfaringer. Derudover skal du skrive en motiveret ansøgning, der også spiller en afgørende rolle.
Vil du øge din chance for at komme ind gennem kvote 2, når du søger en idrætsrelateret uddannelse, kan du med fordel tage en idrætsuddannelse forinden på et idrætsinstitut. Det giver dig nemlig en god portion erfaring, der kan have stor betydning for, hvorvidt du bliver optaget på en videregående uddannelse.
Overvej din økonomiske situation
Når du tager en uddannelse inden for idræt, er det en god idé at overveje din økonomiske situation forinden. Vælger du at tage en idrætsuddannelse på et idrætsinstitut som eksempelvis Paul Petersen, så skal du være opmærksom på, at det koster en vis sum at gå på skolen. Til gengæld får du SU, imens du læser. Derudover kan du også sagtens varetage et studiejob ved siden af uddannelsen for at tjene en ekstra skilling eller to til opsparingskontoen eller sjov og spas.
Denne atikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.