Annoncørbetalt indhold

Guide til dig, der skal købe en elcykel første gang

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Flere og flere ældre begynder at køre på elcykel. At køre på elcykel er en fantastisk måde at få rørt sig på, og det giver stor frihed fortsat at kunne transportere sig selv rundt, også selv om man er oppe i årene og måske ikke længere kører bil.


Elcyklen adskiller sig fra en almindelig cykel ved at have monteret en batteridrevet hjælpemotor, som kan give dig et ekstra skub op ad en stejl bakke eller sætte lidt mere fart på din cykeltur. Med en elcykel kan du forlænge din tid som aktiv cyklist, også selv om dit helbred ikke er, hvad det har været. Hos Bikester.dk finder du et stort udvalg af elcykler eller e-bikes, og vi anbefaler, at du læser denne guide før du investerer i en ny elcykel.


Før du køber en elcykel

Du skal først og fremmest sikre dig, at den cykel, du køber, er lovlig. Derfor bør du købe cyklen hos en dansk forhandler. Det er nemlig ikke alle elcykler, der er lovlige at køre på i Danmark. I danske butikker som for eksempel Bikester.dk er du helt sikker på, at alle e-bikes er lovlige at køre på i trafikken i Danmark. Herefter skal du overveje, hvilke behov din nye cykel skal opfylde. Der findes nemlig ikke kun én type elcykler. En E-citybike er for eksempel ideel for dig, der kørere kortere ture til hverdag.


Eksempelvis når du skal hen for at handle eller har brug for at pendle til og fra arbejde uden at ankomme med for meget sved på panden. Er du mere til lange motionsture, er en E-trekkingbike eller en E-crossbike, hvor sidstnævnte er god til lange ture i ujævnt terræn, måske noget for dig? Kører du mountainbike, kan du købe en E-mountainbike, der fungerer fuldstændig som en hardtail mountainbike. Eneste forskel er blot, at MTB’ens motor giver dig et skub bagi, når du skal op ad særligt stejle bakker.


Hvor skal motoren sidde?

Det virker måske ligegyldigt, hvor på cyklen din hjælpemotor sidder. Men faktisk kan placeringen af elcyklens batterimotor have betydning for dens balance. Motoren kan placeres ved baghjulet, forhjulet eller i midten. Forhjulsmotorer er dog relativt sjældne, og i langt de fleste tilfælde vil de elcykler, du kigger på, have en baghjulsmotor eller en centermotor.


Er du lidt usikker til bens, vil det helt sikkert være bedst med en centermotor. Den er placeret ved kranken mellem pedalerne. Motorens placering giver cyklen et lavt tyngdepunkt og gør cyklens vægtfordeling afbalanceret. Det betyder med andre ord, at den i høj grad minder om en almindelige cykel og kan være lettere at manøvre rundt i trafikken. På Bikester.dk kan du læse om de enkelte motorer og andre features ved cyklen i den fyldige produktbeskrivelse.


Øv dig på at styre din elcykel

Selv om der slet ikke må herske tvivl om, at en elcykel absolut har mange fordele, så bør du også være opmærksom på, at den adskiller sig fra en normal cykel på et par områder. En elcykel kan for eksempel være sværere at manøvre i trafikken. Både fordi den kører hurtigere end en normal cykel, og også fordi den på grund af hjælpemotoren er væsentligt tungere. Derfor er det vigtigt, du er ekstra opmærksom, når du bevæger dig ud i trafikken.


En elcykel er sværere at opdage for dine medtrafikanter, fordi den kører hurtigere og er mere lydløs. Den er med andre ord sværere for andre trafikanter at opdage, hvis ikke du gør opmærksom på dig selv med gode cykellygter, refleksvest og lignende cykeludstyr. I det hele taget skal du være mere forsigtig, når du bremser og svinger cyklen i skarpe sving. Derfor kan det være en rigtig god idé først at blive fortrolig med at køre på din elcykel et trygt sted, før du begiver dig ud i trafikken.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.