Annoncørbetalt indhold

Har whiskyglas indflydelse på smagsoplevelsen?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når du nyder en god drink, en god øl eller et godt glas whisky efter en lang og hård arbejdsdag, eller når du skal forkæle dig selv i weekenden, ja, så kan en stor del af oplevelsen tilskrives glasset.


Ligesom med så mange andre typer spiritus – heriblandt vin – kan vi meddele dig, at når det handler om whisky, så har det altså en afgørende betydning, hvilket whiskyglas du anvender.


Det handler altså om at vælge et glas, som komplimenterer den drik, du drikker. Glasset gør nemlig en stor forskel.


I denne artikel vil vi gennemgå forskellige glas, som ofte bruges til servering af whisky, og forklare dig, hvordan de forskellige glas påvirker den samlede smagsoplevelse, du vil få af en given whisky.


Den gode whiskyoplevelse

Whisky byder på en meget sanselig smagsoplevelse, som næsten tangerer til det kunstlige. Din lugtesans, synssans og smagssans vil i den grad blive aktiverede og stimulerede, når du drikker en god whisky.


Du behøver ikke at blive fuldstændig snobbet omkring det, før at en whiskyoplevelse bliver god, men det fortjener at blive serveret i et ordenligt whiskyglas.


Dit valg af glas vil altså influere både duften og smagen, da nogle glas er designet til at koncentrere disse, mens andre er skabt til det modsatte. Derfor skal du være meget opmærksom på at servere din whisky i glas, som netop koncentrerer aromaerne i glasset.

Dermed bevares den gode sanselige oplevelse i glasset, og du får dermed mest muligt ud af din whisky.


Normalt vil whisky blive serveret i enten et shotglas, et lowball glas eller et tulipanglas. Og hvis du nogensinde har deltaget i en whiskysmagning, så har du sikkert bemærket, at det er tulipanglasset, der bliver brugt.Whisky i shotglas

Hvis du skulle være så uheldig at få serveret din whisky i et shotglas, så er det lige før, at du lige så godt kan hælde det på gulvet. I hvert fald får du ikke meget fornemmelse af whiskyens aromaer.


Du får ikke rigtig nogen dybere indikationer af, hvilke kvaliteter whiskyen rent faktisk byder på, og da vores duftsans har stor betydning for smagsoplevelsen, vil du dermed heller ikke få noget særligt ud at samge den.


Med andre ord bør du undgå at drikke whisky af shotglas.Whisky i lowball glas

Sammenlignet med shotglasset, så er et lowball-glas eller tumblerglas, som det også kaldes, mange niveauer over.


Når du stikker næsen ned i glasset, fornemmer du hurtigt, hvad whiskyen har at tilbyde. Det er blandt andet fordi, at dampene har fri passage op ad glasset, og du vil derfor blive eksponeret for en masse indtryk på en gang.


Denne oplevelse kan egentlig også blive så voldsom for dine sanser, at aromaerne fra whiskyen næsten bliver slukket en smule, da de kommer til at vælte over hinanden for at komme frem.


Derfor vil vi i højere grad anbefale tumblerglasset, når du vil skænke dig selv en lækker whiskycocktail. Her er dette glas fuldstændig ideelt.Whisky i tulipanglas

Når du skal skænke ren whisky og have den bedste oplevelse, så kræver det, at du skænker i et tulipanglas.


Og denne glasform er brugt i de fleste spiritusbrancher efterhånden, for den kan netop forme, samle og præsentere en given drik fra sin allerbedste side.


Glasformen gør, at aromaerne forbliver i glasset, samtidig med at alkoholen fordamper langs glassets sider. Du får en mere uspoleret fornemmelse af whiskyen, hvilket giver den optimale oplevelse hvad angår duft og smag.


Så skal vi anbefale ét af de tre glas, vi har præsenteret dig for i denne artikel, vil valget naturligvis falde på tulipanglasset.


Og for lige at afrunde spørgsmålet, om valget af glas også har indflydelse på, hvordan du smager på whiskyen, så er svaret klart.

Ja! - Whiskyglasset gør en forskel!Hvor kan du ellers nyde et godt glas whisky?

Du kan nyde et glas whisky altid. Kort og godt. I selskab med andre, i selskab med dig selv, i weekenden og i hverdagen. Der findes ikke et tidspunkt, hvor et godt glas whisky ikke høre hjemme – indenfor rimelighedens grænser selvfølgelig.


Er du f.eks. til musikfestivaler, så kan vi da varmt anbefale dig at skylle en whisky ned til denne jazzfestival. Det er i hvert fald en glimrende mulighed til at få det bedste fra to verdener, hvor du alt andet lige er garanteret at få en på opleveren.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.