Annoncørbetalt indhold

Hvad er daytrading, og hvor risikabelt er det?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Daytrading er et relativt nyt fænomen inden for investeringsverdenen, der introducerer nye, mere kortsigtede muligheder du kan investere dine penge på. De forskellige markeder har det tilfælles at en handel typisk startes og afsluttes inden for få dage, og i nogle tilfælde inden for få timer. En daytrader er en person der som udgangspunkt lever af at lave disse investeringer som sin eneste indkomst.

Selvom markedet for online investering er vokset markant de seneste par år, har det også været under meget kritik og debat, grundet den høje risiko der er forbundet ved at være daytrader. Denne artikel stiller skarpt på to af disse forskellige markeder og forklarer deres popularitet, til trods for den umiddelbart høje risiko forbundet ved handlen.

Contract for Difference

Starter vi med Contract for Differences eller på dansk, differencekontrakter, har vi et produkt hvor køber og sælger spekulerer over et aktivs værdi over kort tid. Kontrakten er en enighed om at udveksle differencen på aktivet, fra det tidspunkt kontrakten er åbnet, til den lukkes. Dette marked er karakteriseret ved ”high risk high reward”, da det ikke er særligt godt reguleret. For den gode investor betyder dette at markedet har en høj grad af frihed til at bestemme over sin investering.

Dette kommer også af at kontrakten ikke giver ejerskab over aktivet. Dette gør at ejer får ”leverage”, hvilket gør at investeringen kan overskride den oprindelige betaling, men gør det samtidig muligt at tjene langt højere beløb på investeringer. På nogle platforme bliver du tilbudt en stop-loss klausul i din handel, hvilket sikrer at kontrakten lukkes, hvis aktivets værdi når et kritisk lavt punkt. Saxo Bank tilbyder en platform at handle CFD på, hvor du bl.a. kan benytte dig af deres eksperters 25-årige erfaring.

Forex Trading

Foreign Exchange, eller valutahandel er også en del af daytradermarkedet. Dette er en mindre risikabel investeringsform end CFD-kontrakter, der til gengæld også belønner den gode – og til tider heldige – investor mindre for hans veludførte investering. Her spekulerer du på forskellige valutaers udvikling, baseret på hvad du forudser der sker i de forskellige lande, der kan påvirke den enkelte valutas kurs.

Finanstilsynet har i øvrigt udarbejdet 13 anbefalinger til investering i det de definerer som komplekse produkter, hvor de også blandt andet placerer CFD-kontrakter. Her kan du blive klogere på investering i garantiobligationer, hedgefonde og gearede investeringer, hvorunder handel med blandt andet differencekontrakter hører.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.