Annoncørbetalt indhold

Hvorfor får man ileostomi?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der er flere årsager til, hvorfor man får ileostomi, men typisk er der behov for en ileostomioperation ved tarmkræft, Morbus Crohn, colitis ulcerosa, Familiær polypose eller andre tilstande, hvor det vurderes, at indgrebet er nødvendigt. Tyndtarmsstomien kan anlægges for en kortere periode eller permanent afhængig af årsagen til operationen.


Hvad er ileostomi? En ileostomi er en kunstig åbning i en del af tyndtarmen (ileum), som bliver ledt ud gennem bugvæggen og ud på maveregionen. Afføring i denne del af tarmen er normalt aggressiv, og da en stomi ikke kontrolleres af muskler, skal afføringen opsamles i en tømbar stomipose med god lukning.


Når du skal vælge stomiprodukter, er det derfor vigtigt, at du gør dig overvejelser om, hvilke fordele og egenskaber du har brug for i dagligdagen, så du kan føle dig sikker og tryg.


Hvis du har ileostomi, så vil det ofte være en god ide at vælge:

  • basisplader med elastisk klæber, der naturligt følger kroppens bevægelser
  • en ring eller soft convex, der styrker basispladen og udjævner huden omkring stomien
  • stomiposer med en god lukning, der er tømbar
  • neutrale stomiposer i tekstil, som findes i flere farver, der sikrer diskretion ved enhver lejlighed
  • stomiposer med cirkelformet filter, der reducerer ballooning (luft i posen)
  • stomipose med kulfilter, der lader luft fra tarmen passere samtidig med, at lugten filtreres fra


Hvis du har brok eller en bule omkring din stomi, så kan SenSura® Mio Concave fra Coloplast være det rigtige produkt til dig. Det er det første stomiprodukt udviklet specielt til at passe over brok og buler. Den buede, stjerneformede klæber omfavner bulen på maven, uden at der opstår kanaler i klæberen. På den måde vil du hurtigt kunne genoptage din dagligdag uden at bekymre dig om irritation, rødme og lækage.


Bestil gratis vareprøver hos Coloplast

Er du i tvivl om, hvilke stomiprodukter du bør vælge, kan du bestille gratis vareprøver hos Coloplast. På den måde kan du gøre dine egne erfaringer med de forskellige produktvarianter for at finde netop de produkter, der gør din hverdag lettere. Det kan også være, at du har brug for forskellige hjælpemidler til forskellige situationer f.eks. om natten, når du motionerer eller er væk fra hjemmet i længere tid.


Det eneste, du skal gøre, er at udfylde en formular på Coloplast.dk med hvilket produkt, du gerne vil bestille, din brugerbaggrund og stomitype samt dine kontaktoplysninger – så leverer Coloplast din bestilling inden for 24 timer på hverdage, og der er fri fragt på alle ordrer. Du kan også ringe direkte til kundeservice.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.