Annoncørbetalt indhold

Juridisk krig om nedlukning af minkfarme

Dette indhold er sponsoreret

Onsdag den 4. november fremlagde statsminister Mette Frederiksen en omstridt beslutning om, at alle mink i Danmark skulle aflives. Daværende begrundelse lød på, at en faretruende mutation af coronavirus fandt sted i minkene. Siden da har situationen været omdiskuteret, og modparten samt minkavlere slår kritisk og juridisk ned på beslutningen.

Minkavlere er klar til at gå til højesteretten

Ugerne efter det virtuelle pressemøde i begyndelsen af november har været hektiske for danske minkavlere. Aflivning, erstatning og nedlukning af farme har fyldt dagsordenen i både politiske og nordjyske kredse. Derudover har juridiske kredse sat spørgsmålstegn ved beslutningen, der blandt andet har fået gang i digitale advokater.

Den juridiske problemstilling vedrørende sagen vil også minkavler Kim Dam Nielsen have svar på. Han har udtalt sig til TV2, der i en artikel fortæller om minkavlerens beslutning om at stævne Fødevarestyrelsen efter sagen om aflivning af mink.

Aflivningen af mink omfatter også de mange minkfarme omkring Lemvig, hvor online advokathjælp eller en digital advokat kan blive nødvendig grundet den komplekse problemstilling. Da Lemvig Kommune grænser op til de omtalte smittezoner i Nordjylland, vil det mindske smitterisikoen, hvis de lokale minkfarme eller beboere gør brug af en digital advokat fremfor et fysisk møde på et advokatkontor.

Nedlukning af Nordjylland rammer nærliggende byer

Beslutningen om at aflive danske mink kommer samtidig med, at regeringen har nedlukket i alt syv kommuner i Nordjylland.

Thisted Kommune er én af de syv kommuner og grænser op til Lemvig Kommune. Derved er mange indbyggere i Lemvig Kommune også ramt af nedlukningen, der blandt andet har sat en stopper for offentlig transport i de syv nordjyske kommuner med fund af en muteret coronavirus.

Den omfattende nedlukning af kommunerne er skyld i, at nærliggende byer kan få brug for online advokatrådgivning eller et digitalt advokatkontor grundet tab i forbindelse med den omstridte sag. Især minkavlere har millionbeløb ude på gyngende grund i sagen.

En digital advokat kan også hjælpe borgere uden for minkbranchen med at redegøre for sine rettigheder og eventuelle erstatninger. Derudover spiller online advokathjælp ind i regeringens retningslinjer vedrørende begrænset omgangskreds i det private.

Manglende lovhjemmel har puttet benzin på det juridiske bål

Ugen efter regeringens beslutning har statsminister Mette Frederiksen undskyldt på Facebook i forbindelse med sagen. Undskyldningen omhandler især den manglende lovhjemmel for, at minkavlere skal aflive deres mink uden for de faretruende smittezoner.

Den tidligere lovhjemmel siger, at det kun er minkfarme med smittede mink eller bopæl i en afstand på 7,8 km fra en smittet minkfarm, der bør lukke ned. Dette har været rådgivningen fra digitale advokater landet over.

Da aflivningen af alle mink taler imod lovhjemmelen, er både fødevareminister Mogens Jensen samt regeringen i færd med at finde redegørelse for, om der overhovedet er en lovhjemmel for deres beslutning om at aflive alle danske mink.

Også i Folketinget bliver sagen heftigt diskuteret, da den manglende lovhjemmel enten bryder eller forsøger at gå udenom de danske love. De endelige afgørelser vil også få indflydelse på minkfarme i Lemvig og omegn. Når hammeren endegyldigt lyder, vil minkavlere også få gavn af en digital advokat, der kan stå med på sidelinjen i forbindelse med den omstridte sag.

Det må være de færreste, der havde set den store beslutning om aflivning af mink og nedlukning af Nordjylland blive truffet i begyndelsen af november. På nuværende tidspunkt er det en kendsgerning, der bliver set i sømmene i både juridiske kredse af digitale advokater og politiske kredse af Folketinget. På nuværende tidspunkt er det ikke til at forudse, hvordan den omstridte sag om aflivning af danske mink ender.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.