Annoncørbetalt indhold

Kollagenpulver - virker det? Her er hvad du skal vide

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Kollagenpulver er årets hit indenfor skønhedsbehandlinger med tvivlsom virkning og masser af hype og har du fulgt med blandt influencere og kendisser har du måske hørt om dillen allerede sidste år eller tidligere.


Hvad er det så? Kollagenpulver?

Kollagen er en af kroppens byggesten som bruges til at genopbygge blandt andet huden og det er denne egenskab som har fået skønhedssøgende kvinder til at kaste sig over kosttilskuddet.

Det er nemlig sådan at kroppen producerer mest kollagen når vi er unge og når vi bliver ældre falder kroppens produktion og det er en af årsagerne til at huden bliver mindre elastisk og at rynker og slap hud derfor opstår.

Og her er det så kollagenpulver kommer ind.

Kollagen findes nemlig i kød og fisk og det har så fået nogen til at mene at man kan få flottere hud ved at indtage denne kollagen.

Kollagen findes især i fisk og i knogler i kød og det er da også især fra fisk at kollagenpulver bliver lavet. Her er der tale om visse typer kollagen der skulle være særligt lettere at optage i kroppen, såkaldt hydrolyseret kollagen.

Når man så indtager kollagen er ideen så at den skal gå direkte ud til huden der har brug for det og så blive til ny og fin elastisk hud.


Men virker kollagenpulver faktisk?

Men det er så her det kontroversielle opstår, for når man indtager kollagen bliver det nedbrudt til aminosyrer, og de fleste forskere og læger mener ikke at disse aminosyrer er målrettet til huden, men kan bruges alle andre steder også. Så man risikerer altså at det er spildte penge.

Omvendt er der nogle studier der viser en effekt og der er fagkundskab, der blandt andet har udtalt sig i en Politiken artikel om at man ikke kan afvise det faktisk virker.

På Fitfact.dk har vi lavet en gennemgang af de kilder og studier der er om emnet men kan ikke udtale os om det faglige.

Det der så tæller er at du i hvert fald får det bedste kollagenpulver, hvor der er god kvalitet kollagen, gerne fra fisk, og hvor du ikke betaler for meget for hype og pæn indpakning. På linket ovenover kan du komme til vores test, hvor vi har samlet de mest populære kollagenpulvere og sammenlignet indholdet. Der er nemlig stor forskel på hvor meget du får for pengene. De dyreste har nemlig ikke mest kollagen og nogle af dem er virkelig meget dyrere hvis du ser pr. gram.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.