Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
På blot et årti er værdien af en bitcoin 60.000-doblet. Særligt fra 2018 og frem er prisen på en bitcoin fløjet i vejret. Kursstigningen skyldes blandt andet pengepolitikken under coronapandemien.
Mange kiggede nok måbende, da prisen for en bitcoin i 2021 nåede op i en rekordhøj kurs på over 60.000 dollars. Bitcoin er blevet den ultimative succeshistorie på, hvordan en simpel online betalingsfod kunne blive en essentiel, succesfuld møntfod, som stille og roligt begynder at entrere verdenshandlen.
Men hvordan kunne bitcoin blive så meget værd, at prisen for en enkelt bitcoin godt og vel er røget op omkring 400.000 kroner? Årsagen er både simpel og nuanceret.
Begrænset mængde bitcoin til rådighed
Det globale marked for bitcoin består af 21 milliarder bitcoin. Det betyder, at uanset, hvor populære bitcoin bliver, og hvor stor efterspørgsel der er på markedet, bliver der ikke tilført flere bitcoin i den samlede, globale pulje af bitcoin.
Når der ikke bliver tilført flere bitcoins på verdensmarkedet, kan markedet gå en anden vej. Det kan hæve værdien af en af de 21 milliarder bitcoin. Da bitcoin blev introduceret i 2009 var værdien for en bitcoin 0,0001 dollar. Men i takt med, at folk begyndte at bruge bitcoin, steg værdien. Det skyldes, at man oprindeligt skulle bruge mange bitcoins for at kunne betale for en vare, når værdien for en bitcoin var lav. Derfor opstod der hurtigt et behov for flere bitcoins på verdensmarkedet. Man kunne udgrave nogle flere, men i den oprindelige kode, var der sat et maksimum på 21 milliarder bitcoin. Derfor måtte kursen stige i stedet for blot at udvide antallet af bitcoins.
Op igennem 2010’erne blev bitcoin flittigt brugt på internettet. Anti-autoritære internetbrugere slikkede sig om munden ved udsigten til en internetvaluta, der var decentraliseret fra alverdens centralbanker. Anonymiteten som var forbundet med bitcoin gjorde også valutaen velegnet til nogle former for internethandel. Alt dette var med til at få kursen til at vokse op igennem 2010’erne, da troen på den nye valuta tog til i styrke.
Corona gav prisen et boom
Pandemien endte med at blive den perfekte storm for bitcoin-investorer. For at sikre den økonomiske stabilitet, førte alverdens centralbanker en pengepolitik, hvor man sendte flere penge ud på markedet. En sådan pengepolitik er ofte medvirkende til, at værdien af pengene falder og inflationen stiger.
Derfor ledte alverdens investorer efter et sikkert sted at placerer deres penge. Her blev bitcoins paradoksalt nok set som et mere sikkert og stabilt sted at placere ens penge, eftersom der ikke kunne udstedes mere end de 21 milliarder bitcoin, som allerede var udgravet. Det fik derfor kursen på bitcoin til at stige til rekordstore kurser på mellem 30.000 og 60.000 dollar i 2021.
Det er blevet let at købe bitcoins i dag, hvor man med få klik kan transformere alverdens valutaer om til kryptovalutaer. Det kræver, at man har adgang hos en mægler, der handler med kryptovaluta. Hvis du vil vide mere om kryptomarkedet, kan du finde gode guides på nettet. Du kan eksempelvis lære at købe bitcoins på Cryptomeister, der også har samlet et overblik over de bedste krypto-mæglere, så du bliver klædt godt på til at komme i gang med at handle med bitcoins.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.