Aldrig før har streaming af TV været anvendt af som mange, som det er i dag. Streaming går i alt sin enkelthed ud på, at du ser TV fra teknologiske devices, når det passer dig. Du kan både streame TV-kanaler og specifikke programmer fra forskellige udbydere.
Men hvordan startede det hele? Og hvordan kommer du i gang med streaming af TV? Det kan du læse meget mere om i denne artikel, hvor vi hjælper dig godt i gang.
Historien bag TV-streaming
Den teknologiske udvikling er konstant i gang, og i midten af det 20. århundrede blev de første medier præsenteret via en computer. Siden da er det gået stærkt. I 1980’erne blev computerteknologien stærk nok til at præsentere medier, og det satte skub i forbrugerens behov.
I dag har du mulighed for at streame TV-kanaler, film, serier og meget andet fra din computer eller mobil. Næsten alle nye fjernsyn er i dag udstyret med SmartTV. Denne funktion gør det muligt at se flere hundrede forskellige TV-kanaler og gøre bruge af streaming-TV direkte på dit fjernsyn.
Streaming-markedet vokser år for år. Det har resulteret i et væld af muligheder, så du kan finde den tjeneste, der passer til dine behov.
Streaming af TV i Danmark
Den danske befolkning har taget streaming-TV til sig. Derfor er udbuddet af danske og udenlandske streamingtjenester i dag stort, og du har rig mulighed for at finde dine favoritter. Du vinder over 15 forskellige tjenester, og vi kan skelne mellem to primære typer af streamingtjenester.
Først og fremmest har vi TV-kanalernes egne streamingtjenester. Disse tjenester rummer alle programmer og kanaler fra den specifikke medieinstitution, så du har adgang til dem alle. Du har ligeledes mulighed for at mikse dine yndlings-TV-kanaler med bland-selv-pakker, der udbydes af forskellige selskaber.
Imidlertid er der en anden type af streamingtjenester, der helt grundlæggende leverer tonsvis af film og serier til dig. Her er der tale om udenlandske giganter som Netflix og Amazon, der også kan anvendes i Danmark. Streaming gennem disse giver dig en anden type indhold, der kan være et godt supplement til den almindelige TV-sening.
Sådan kommer du i gang med streaming af TV
Det kan for nogen virke en smule uoverskueligt at skulle i gang med at streame fremfor at se de klassiske flow-kanaler på fjernsynet. Men det er heldigvis blevet gjort nemt og særdeles brugervenligt at komme i gang.
Du skal i første omgang udvælge den bedste løsning for dig. Når du har besluttet dig for de streamingtjenester, du ønsker, kræver det blot, at du opretter dig som abonnent. Med et abonnement får du adgang til din service fra flere devices. Hvor mange du må bruge pr. abonnement vil være angivet i vilkår og betingelser.
Herefter er du klar til at komme i gang med at streame dit favoritindhold. Du kan både gøre det fra din computer, mobil eller fra dit fjernsyn. Har du ikke et SmartTV, der tillader dig at gøre brug af de specifikke tjenester, kan du vælge at investere i en Chromecast. På den måde kan du få billedet op på fjernsynet.
Denne artikel er sponsoreret af Morningtrain.
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.