Annonce
Lemvig

Åbnede iskold udstilling med skulpturer

Onsdag åbnede "Iskunsten" er et nyt museum eller attraktion med isskulpturer i Thyborøn. Foto: Morten Stricker
En gammel frysehal er lavet om til permanent udstilling med isskulpturer, der er den første af sin slags i Europa
Annonce

Thyborøn: Det er ikke hver dag, at gæster bliver budt indendøre til en reception, der tildels foregår i 16 graders frost.

Men onsdag eftermiddag var der mulighed for at komme til den kolde reception, da indehaveren af JyllandsAkvariet, Michael Madsen, markerede åbningen af den nye attraktion, en permanent udstilling af isskulpturer.

Flere af kunstnerne bag isskulpturerne var blandt de omkring 50 fremmødte til receptionen, hvor gæsterne efter de indledende taler i et forrum til frysehuset fik mulighed for at bevæge sig ind i kulden for at se de 20 værker, der blev lavet på fire dage i sidste uge.

- Der er købt 800 tæpper, som gæsterne skal have på, når de går ind. Både for at holde varmen, men også for at man ikke afgiver for meget varme, så skulpturerne smelter hurtigere, sagde Michael Madsen, inden han bød indenfor i den kolde attraktion.

Annonce

Passer perfekt i strategi

Her kunne gæsterne beundre værkerne, der står placeret i det 450 kvadratmeter store frysehus, der ind til i efteråret blev brugt til nedfrysning af fisk. Og blev det for koldt at se på isskulpturerne er der i en anden del af bygningen muligt at læse og se plancher om Thyborøn og havnens udvikling gennem de seneste 100 år.

Jens Hausted, der er direktør for Dansk Kyst- og Naturturisme, roste i sin åbningstale den permanente udstilling af isskulpturer, der er den eneste af sin slags i Europa.

Onsdag åbnede "Iskunsten" er et nyt museum eller attraktion med isskulpturer i Thyborøn. Foto: Morten Stricker

- Den passer perfekt ind i vores strategi om, at vi gerne vil sikre oplevelser til turisterne året rundt og ikke kun to måneder om sommeren. Vi vil gerne skabe særlige oplevelser, der har et særligt, lokalt præg, og det lever denne udstilling op til, sagde Jens Hausted blandt andet i sin tale, inden han klippede båndet over, der officielt markerede åbningen af udstillingen.

Michael Madsen selv var glad for, at han kunne åbne sin nye attraktion, der ligger ganske tæt på JyllandsAkvariet. Ideen havde han fået i efteråret, da de tidligere lejere, en fiskeeksportør, rykkede ud af lokalerne.

- Men det er kun fem uger siden, vi for alvor gik i gang med projektet. Det har kun kunnet lade sig gøre med medarbejdere, der har været dedikerede til at få det til at lykkes. En ting er at få ideen, en anden er at have nogle til at stille op for at realisere ideen, siger Michael Madsen.

Annonce

Ubåd i is

Gæsterne ved receptionen kunne blandt andet se en ubåd lavet i is. Den havde fået den dominerende placering midt i rummet, men der var også mange andre skulpturer, der i første omgang er bygget op omkring et maritimt tema.


Der er købt 800 tæpper, som gæsterne skal have på, når de går ind. Både for at holde varmen, men også for at man ikke afgiver for meget varme, så skulpturerne smelter hurtigere

Michael Madsen, indehaver af JyllandsAkvariet.


Hvor længe skulpturerne holder ved Michael Madsen ikke, da det er første gang i Europa, man laver en permanent udstilling med isskulpturer.

- Men vi har været i kontakt med nogle af bagmændene på et ishotel i Sverige, og de mener, at skulpturerne kan holde tre-fem måneder. Det passer også fint, da vi så løbende kan skifte motiver og ideer, siger Michael Madsen, der allerede nu har forskellige ideer til kommende udstillinger.

Onsdag åbnede "Iskunsten" er et nyt museum eller attraktion med isskulpturer i Thyborøn. Foto: Morten Stricker

- I december tænker jeg, at skulpturerne kan laves over julen, og det kan kombineres med juleture i traktorbussen, så der for alvor bliver muligt at markere julen her i byen, siger Michael Madsen, mens gæsterne tager et kig på de kolde skulpturer.

Udstillingen har første åbningsdag for betalende gæster torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Annonce