x
Annonce
Holstebro

Ålaug kalder til borgermøde i oplandet

Storå Ålaug inviterer til borgermøde i Bur torsdag den 27. februar vedrørende Storå-systemets manglende vandføringsevne. På grund af den aktuelle situation med manglende vandafstrømning fra byen, lægger vi mødet ude i oplandet, netop her hvor løsningsmulighederne for en bedre vandføringsevne ligger,” siger formand Peter Offersen (billedet). Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det nystiftede "Storå Ålaug" gør nu et forsøg på at få lodsejere langs Storåen med ombord i det fælles projekt om at sikre værdierne i byen mod vandet.

Holstebro: Alle taler vand og oversvømmelser for tiden - og torsdag den 27. februar kommer det også til at handle om vand, når det nystiftede Storå Ålaug inviterer til borgermøde i Bur Forsamlingshus.

- På grund af den aktuelle situation med manglende vandafstrømning fra byen, lægger vi mødet ude i oplandet, netop her hvor løsningsmulighederne for en bedre vandføringsevne ligger, siger Peter Offersen, der er formand for ålauget, som lige nu stemmer dørklokker i oplandet for at fortælle om borgermødet og den nye forening.

Formanden håber, at mange af lodsejerne langs Storåen, fra Holstebro til Nissum Fjord, ønsker at komme med om bord på det skib, der er søsat med det primære sigte at øge vandgennemstrømningen i Storåen.

- I bund og grund handler det om at holde vandet væk fra byen, hvor 18-20 huse nu over to uger har været oversvømmet, men det handler også om at at finde en løsning for helheden - altså også for naturen og fiskene og for lodsejere, så de kan dyrke jorden, siger Peter Offersen.

På borgermødet vil der være fire indlægsholdere. De er: planterådgiver Jens Hejselbæk fra Lemvigegnens Landboforening, landmand Jolanda De Graaf fra Gørding, konsulent og vandløbsspecialist Morten Lauge Sejersskov fra Niras samt formanden Kristian Gade fra Holstebro Struer Landboforening.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Kirken sender prædiken på video

Annonce