Annonce
Lemvig

Årets Fisker er fra Thyborøn: Han er af det stof, en fisker gøres af

Normalt uddeles prisen som Årets Fisker på årets Fiskerikonference. Men det er aflyst på grund af coronaen, så Martin Kynde til venstre fik prisen i Vestjysk Banks afdeling i Thyborøn, hvor filialdirektør Jørgen Eriksen til højre hædrede ham. Pressefoto.
Martin Kynde fra Thyborøn er blevet kåret som Årets Fisker 2020
Annonce

Thyborøn: Martin Kynde fra Thyborøn er blevet kåret som Årets Fisker 2020.

Det er Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende, som hvert år kårer Årets Fisker.

Selv om bølgerne går højt, Brexit lurer, og kvoterne skifter, så holder Martin Kynde hovedet højt, tænker nyt, tager initiativ og er altid engageret og positiv.

Blandt andet har han haft modet til at investere i et nyt moderne fartøj L 232 Tove Kynde. Et spritnyt fartøj, som i disse dage tager sine første rejser på havet.

"Martin har gjort det fantastisk, og har satset på ny og investeret i nyt moderne fartøj, trods udfordringer og vilkår i fiskeriet, der kunne have taget pippet fra de fleste", lyder det i en af de tre indstillinger, som juryen har modtaget på Martin Kynde.


Martin har fra starten af sit fiskerliv været utrolig god til at søge inspiration og hjælp hos erfarne fiskere. Det er både klogt og modigt

Indstilling


Han har hidtil drevet snurrevodsfiskeri fra en træbåd fra 1973. Blot 20 år gammel købte han båden, og herfra har han landet tonsvis af kvalitetsfisk. Han har knoklet for sit fiskeri - og det har lønnet sig, da det netop gjorde det muligt at investere i en nybygning.

Annonce

Erfaren mentor

Vejen hertil har han taget med en tro makker og mentor i Thyborøn-fisker Tamme Bolt. Det var ham, som Martin Kynde var i praktik hos, da han var under uddannelse til erhvervsfisker, og det er sammen med ham, at han har investeret.

"Martin har fra starten af sit fiskerliv været utrolig god til at søge inspiration og hjælp hos erfarne fiskere. Det er både klogt og modigt", lyder en af roserne.

I det hele taget så er der mange positive ord at høste om Martin Kynde. Superlativerne står i kø, fordi han har så positiv en tilgang. Martin er drevet af både passion og ambition. Han er sådan en, man tror på. Han er fleksibel og klar til at omstille sig både i forhold til fiskeri og de krav, der er i erhvervet.

Med andre ord, så er Martin Kynde af det stof, som en fisker er gjort af .

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce