Annonce
Læserbrev

Ældre. Min mor skal flyttes fra sin mand, som hun har været gift med i 68 år

Debat: Kommentar til artiklen "Budgetaftale er på plads" i Folkebladet Lemvig.

Budgetaftale på plads stod der i Lemvig Folkeblad den 8. oktober. Jeg læste artiklen og fik et chok. Politikerne vil nedlægge min mors hjem, boenheden Østerbo Syd og overføre pladserne i Nr. Nissum til Harboøre, hvor der belejligt er ni pladser, som man lige vupti ændrer fra specialpladser til plejehjemspladser til fordel for psykiatri og handicap, som så skal overtage min mors og otte andre borgeres hjem. Det er altså ikke luksus, der præger plejehjemmene i Lemvig Kommune. Min mors nuværende stue er på cirka 40 kvadratmeter med toilet og bad, samt et te-køkken. Pladserne i Harboøre er på 28 kvadratmeter med bad og toilet. Hvorfor skal svage plejekrævende ældre pludselig stilles ringere? Det er ikke i orden, det er nedværdigende!

Den 10. august flyttede min mor endelig ind på Østerbo, efter fire turbulente måneder med ophold på flere instanser. Alle er glade, endelig er hun kommet i sit nærområde, få hundrede meter fra sin mand, som hun har været gift med i mere end 68 år. Nu er der ingen bekymringer for fremtiden, han kan besøge hende dagligt, hvilket er af højeste betydning og største livskvalitet for dem begge. Østerbo Syd er noget ganske særligt, her taler jeg som pårørende og fagperson. Her er en varme, omsorg og tryghed, som møder en, allerede når man træder ind ad døren. Her giver man sig tid til beboerne, her er man sammen. Her er en høj faglighed, og man bestræber sig på at inddrage pårørende i livet i bo enheden. Min mor nyder at have sine pårørende til kaffe i køkkenalrummet sammen med sine bofæller, hun trives og er glad for sit hjem, sine bofæller og ikke mindst personalet, som udfører deres arbejde med stor empati og faglighed. Som pårørende er vi trygge. Men trygheden blev med et slag forvandlet til utryghed, hvad skal der ske nu, skal vores gamle sårbare pårørende tvangsforflyttes til usle små rum langt fra deres lokale miljø og pårørende?

Nu er det ”kun” ni pladser, det handler om, siger politikerne. Men det er ikke kun ni pladser, det er hele område Øst, som berøves plejehjemspladser. Hvor langt fra lokal og nærområdet vil man placere svage ældre, som har meget svært ved at blive omplaceret? Hvordan har politikerne tænkt sig udføre denne ”nedsmeltning ” af plejehjemspladser i Øst-området? Dette kan i værste fald betyde, at der i Lemvig Kommune kommer til at sidde ensomme og forladte svage ældre borgere på plejehjemmene, som ikke kan få besøg, fordi deres pårørende ikke kan komme frem eller tilbage af forskellige årsager.

Kære politikere tænk jer godt om, det varer mange år inden der bliver færre ældre, området har brug for de pladser.

Annonce
Arkivfoto: Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

VLTJ må klare sig uden reservetog

Lemvig

Nu kan der også dystes i dart og pool

Lemvig

Nye solcelleprojekter planlægges

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.

Annonce