Annonce
Læserbrev

Ældre. Min mor skal flyttes fra sin mand, som hun har været gift med i 68 år

Debat: Kommentar til artiklen "Budgetaftale er på plads" i Folkebladet Lemvig.

Budgetaftale på plads stod der i Lemvig Folkeblad den 8. oktober. Jeg læste artiklen og fik et chok. Politikerne vil nedlægge min mors hjem, boenheden Østerbo Syd og overføre pladserne i Nr. Nissum til Harboøre, hvor der belejligt er ni pladser, som man lige vupti ændrer fra specialpladser til plejehjemspladser til fordel for psykiatri og handicap, som så skal overtage min mors og otte andre borgeres hjem. Det er altså ikke luksus, der præger plejehjemmene i Lemvig Kommune. Min mors nuværende stue er på cirka 40 kvadratmeter med toilet og bad, samt et te-køkken. Pladserne i Harboøre er på 28 kvadratmeter med bad og toilet. Hvorfor skal svage plejekrævende ældre pludselig stilles ringere? Det er ikke i orden, det er nedværdigende!

Den 10. august flyttede min mor endelig ind på Østerbo, efter fire turbulente måneder med ophold på flere instanser. Alle er glade, endelig er hun kommet i sit nærområde, få hundrede meter fra sin mand, som hun har været gift med i mere end 68 år. Nu er der ingen bekymringer for fremtiden, han kan besøge hende dagligt, hvilket er af højeste betydning og største livskvalitet for dem begge. Østerbo Syd er noget ganske særligt, her taler jeg som pårørende og fagperson. Her er en varme, omsorg og tryghed, som møder en, allerede når man træder ind ad døren. Her giver man sig tid til beboerne, her er man sammen. Her er en høj faglighed, og man bestræber sig på at inddrage pårørende i livet i bo enheden. Min mor nyder at have sine pårørende til kaffe i køkkenalrummet sammen med sine bofæller, hun trives og er glad for sit hjem, sine bofæller og ikke mindst personalet, som udfører deres arbejde med stor empati og faglighed. Som pårørende er vi trygge. Men trygheden blev med et slag forvandlet til utryghed, hvad skal der ske nu, skal vores gamle sårbare pårørende tvangsforflyttes til usle små rum langt fra deres lokale miljø og pårørende?

Nu er det ”kun” ni pladser, det handler om, siger politikerne. Men det er ikke kun ni pladser, det er hele område Øst, som berøves plejehjemspladser. Hvor langt fra lokal og nærområdet vil man placere svage ældre, som har meget svært ved at blive omplaceret? Hvordan har politikerne tænkt sig udføre denne ”nedsmeltning ” af plejehjemspladser i Øst-området? Dette kan i værste fald betyde, at der i Lemvig Kommune kommer til at sidde ensomme og forladte svage ældre borgere på plejehjemmene, som ikke kan få besøg, fordi deres pårørende ikke kan komme frem eller tilbage af forskellige årsager.

Kære politikere tænk jer godt om, det varer mange år inden der bliver færre ældre, området har brug for de pladser.

Arkivfoto: Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

Annonce