Annonce
Lemvig

Ældre Sagen inviterer til gratis ture i Lemvig Kommune

John Clausen fra Geopark Vestjylland har tilrettelagt Ældre Sagens ture rundt i Lemvig Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker
Ældre Sagen har tilrettelagt tre gratis ture rundt i Lemvig Kommune for seniorer over 65 år, og der er desuden en gratis film på programmet.
Annonce

Lemvig: Hvad gør man lige, når man får 20.000 kroner med besked på at lave aktiviteter for kommunens borgere over 65 år?

Ja, Ældre Sagen i Lemvig Kommune gik lige i tænkeboks. De 20.000 kroner stammer fra Sundheds- og Ældreministeriet, der har sendt penge rundt til samtlige Ældre Sagen-afdelinger i landet.

- Vi overvejede lige situationen en ekstra gang. 20.000 kroner er jo et pænt beløb, men omvendt er det også et beløb, der hurtigt kan bruges, når man skal lave aktiviteter, siger formanden for Ældre Sagen i Lemvig Kommune, Jan Pedersen.

Den lokale afdeling af Ældre Sagen vil gerne lave et tilbud til så mange som muligt, så det ikke kun er en begrænset flok, der får glæde af de gratis arrangementer.

- Vi fik så den idé at lave ture rundt i vores egen kommune. Det er ikke nødvendigvis alle, der kender alle steder i deres egen kommune. De tre ture er forskellige, og vi satser på, at man kommer rundt i et område, man ikke kender. Det er f.eks. planen, at turen, der begynder i Thyborøn, skal rundt i den østlige og sydlige del af vores kommune, siger Mads Østergaard fra Ældre Sagens bestyrelse.

Det er John Clausen fra Geopark Vestjylland, der har tilrettelagt turene, og han vil også være guide på turene.

Annonce

Et stort kendskab

- Han har et stort kendskab til de ting, der er spændende at se i Lemvig Kommune, og vi synes, han har tilrettelagt tre interessante ture, siger Jan Pedersen.

Det er Bæks Bus, der fragter deltagerne rundt. Det foregår onsdag den 30. september, mandag den 5. og tirsdag den 6. oktober. Alle tre ture foregår om eftermiddagen, og der vil være kaffe undervejs.

Tre ture i Lemvig Kommune

Ældre Sagen har tilrettelagt tre gratis ture rundt i Lemvig Kommune:

Onsdag den 30. september med opsamling i Bækmarksbro, Bøvling og Ramme: Skal blandt andet se Nørlem Kirke, udsigtspunktet på Hygum Bakke, mindeparken i Thyborøn og Naturparkcenter Nissum Fjord.

Mandag den 5. oktober med opsamling i Thyborøn, Harboøre og Lemvig: Skal blandt andet se Nørre Nissum Kirke, Møborg Bavnehøj og Naturparkcenter Nissum Fjord.

Tirsdag den 6. oktober med opsamling i Nørre Nissum og Lemvig: Skal blandt andet se Hygum Bakke, auktionscentret i Thyborøn, Harboøre Kirke og Naturparkcenter Nissum Fjord.

Ældre Sagen i Lemvig Kommune har 3900 medlemmer.

- Deltagerne skal have mundbind på, når vi sidder i bussen, men ikke når vi er uden for bussen, siger Jan Pedersen.

Der er plads til 50 deltagere på hver tur, og de skal selv kunne gå rundt, når de skal ud af bussen til diverse oplevelser.

Foruden busturene bliver der også en gratis film i Bio-Huset i Lemvig. Det er søndag den 25. oktober, hvor den danske film "Vores mand i Amerika" er på programmet. Filmen handler om Henrik Kauffmann, der var Danmarks ambassadør i Amerika under Anden Verdenskrig.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: TTH genfandt den defensive formel og satte Lemvig på plads

Annonce