Læserbrev

Ældrepleje. Boller uden gær - nej vel, kære politikere?!

Arkivfoto: Scanpix

Debat: 2019 – jeg er målløs overfor den service, der tilbydes indenfor ældresektoren?! Jeg hedder Malene, er 26 år og social og sundhedshjælper!

Når de garvede hjemmehjælpere fortæller om, hvordan tingene var for 25 år siden i ældreplejen, så bliver jeg forbavset.

De fortæller om, at de handlede, hyggede, bagte og gjorde rent i flere timer ved den enkle borger. De kunne være i hjemmet fra morgen til middag, hvis ikke længere tid.

I dag er vi knap kommet ind af døren, før vi skal være ude igen.

Jeg forstår, at de ydelser, der blev ydet for 25 år siden, var for omkostningskrævende, og nedskæringerne var nødvendige.

Jeg kan ikke lade være med at lade tankerne falde på min gamle bageopskrift på fødselsdagsboller. De er spækkede med smør, sukker, æg, salt, sødmælk, gær og mel. Der skal lægges kærligheden i æltningen. Omtanke med nødvendigheden i hævningen og varmen i bagningen. Hvis omkostningerne var for store på mine boller, skulle der spares på hvert enkelt ingrediens. Hvert enkle ingrediens har en funktion, for at få superlækre boller.

Når bollerne skulle serveres for gæsterne, ville jeg være nødt til at undskylde. Jeg kan lige høre mig selv: "Jeg beklager bollerne er stenhårde, uspiselige og ej hævede, men besparelserne blev fundet i grundopskriften, ja der er faktisk kun mel og mælk i dem, men boller skal I have”.

Jeg vil have OMSORG. Jeg vil have SJÆL, og jeg vil have det ETISKE grundlag tilbage i ældresektoren, kære politikere.

0/0
Annonce
Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Valg. Venstres "gaver" til Lemvigegnen

Læserbrev

Høfde 42. Kom ikke og sig, at I ikke har eller har haft pengene

Læserbrev

Bredbånd. 150 millioner kroner til bedre bredbånd i hele landet

Annonce