Annonce
Debat

Ældrepleje. Får ondt i maven på vegne af vores kære

Jeg tror ikke helt man ved hvordan virkeligheden er derude for beboerne og for personalet, skriver Helle Bøgh Højland. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Læserbrev: "Flere elever kan koste fastansatte jobbet i ældreplejen." -

Pyha den overskrift i Dagbladet er ved at få mine tårer frem. Det kommer de så rigeligt i forvejen, som ægtefælle til en demensramt mand, der bor i et af Holstebro kommunes plejecentre.

I forvejen mener jeg, der er alt for lidt personale til de svage og meget syge borgere der bor på plejecentrene.

Der er et kæmpe problem med at rekruttere til ældreplejen, og til at skaffe vikarer, når det faste personale har ferie eller bliver syge, eller når de skifter erhverv, og det bliver jo ikke nemmere fremover, hvor der bliver flere ældre og syge der får brug for hjælp. Skulle man så nu, hvor man sætter ind på at få uddannet flere, så opsige dem man har i forvejen? Det skriger da til himlen af dumhed.

Lad os passe bedre på de, der hele deres liv har knoklet og bidraget til dette samfund, og give dem en værdig alderdom. Det har de fortjent, skriver Helle Bøgh Højland. Foto: Johan Gadegaard

Jeg tror ikke helt man ved hvordan virkeligheden er derude for beboerne og for personalet.

Jeg kan bedst snakke ud fra det jeg ved, nemlig min egen mands situation. Han er svært dement med Alzheimer, han er meget urolig, vandrer rundt det meste af tiden, flytter rundt på møbler, inventar, kan ikke selv klare toiletbesøg, personlig hygiejne, at få tøj af og på, at spise, kan ikke føre en samtale, begyndende udad reagerende over for personalet når de vil hjælpe ham. Det betyder uheldige episoder, som virkelig kræver personale. Personale der har tiden til at få min mand med på hvad det er de vil hjælpe ham med, og personale der ved hvordan han skal guides. Det får man ikke ved at opsige det faste personale!


Jeg får så ondt i maven på vegne af vores kære, der har så meget brug for hjælp, og på vegne af personalet der i forvejen løber stærkt og står med mange svære opgaver

Helle Bøgh Højland, fællestillidsrepræsentant for dagplejerne


Måske det er det politiske spil der er i gang, hvor man i hver sin forvaltning og område kæmper for at få del af den pose penge der er, når budgetforhandlingerne går i gang inden så længe, når man stiller det op på den måde, at det kan blive enten eller? Jeg ved det ikke, men jeg ved, at jeg får så ondt i maven på vegne af vores kære, der har så meget brug for hjælp, og på vegne af personalet der i forvejen løber stærkt og står med mange svære opgaver.

Lad os passe bedre på de der hele deres liv har knoklet og bidraget til dette samfund, og give dem en værdig alderdom, det har de fortjent!

Måske det kræver en dialog med Christiansborg, KL og FOA.

Jeg håber ikke overskriften bliver til virkelighed!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Jesper Andersen sælger Danbolig

Annonce