x
Annonce
Lemvig

Ældrerådet: De ældre skal selv vælge hvordan de vil have støvsuget

Formanden for Ældrerådet Bodil Carstensen: At social- og sundhedsudvalget har givet et kvarters ekstra støvsugning i kvartalet løser ikke de mange problemstillinger omkring ordningen, idet det fortrinsvis er de meget svage borgere, der har brug for hjælpen. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Ældrerådet ikke tilfreds med, at kommunen vil have, de ældre anskaffer sig robotstøvsuger, da mange er utrygge ved den

Lemvig: De ældre skal selv kunne vælge, om de vil have en robotstøvsuger, eller der skal være almindelig støvsugning.

Sådan lyder det fra Ældrerådet i et høringssvar til kommunens oplæg til praktisk bistand. Heraf fremgår det, at der skal benyttes robotstøvsugere. Men man har senest tilbudt, at alle ældre med en robotstøvsuger en gang i hvert kvartal får et kvarters almindelig støvsugning, så der bliver gjort ekstra rent.

"Ældrerådet har tidligere både mundtligt og skriftligt givet udtryk for det urimelige i, at en robotstøvsuger kan betragtes som et almindeligt forbrugsgode, og at støvsugning fremover er betinget af anskaffelse af en sådan."

Sådan skriver formand Bodil Carstensen i høringssvaret.

Hun skriver, at nogle borgere er glade for ordningen, da de således selv kan beslutte, hvor ofte de får støvsuget.

- Men de fleste har været utrygge, undrende og imod at anskaffe sig en robotstøvsuger. Det har der været mange grunde til, og ordningen har givet anledning til klager, siger Bodil Carstensen.

Nogle har tilkøbt almindelig støvsugning via private leverandører eller er helt gået over til privat hjemmehjælp.

- Mange hjem er indrettet både med dørtrin, trapper og løse tæpper, så ordningen efterlader mange ubesvarede spørgsmål: Hvem skal flytte robotten fra rum til rum og til næste etage ? Hvem skal sætte møblerne på plads igen efter støvsugning? At social- og sundhedsudvalget har givet et kvarters ekstra støvsugning i kvartalet løser ikke de mange problemstillinger omkring ordningen, idet det fortrinsvis er de meget svage borgere, der har brug for hjælpen. Vi mener, at den på sigt udhuler vores gode kommunale hjemmehjælpsordning i forhold til de private leverandører, som har muligheder for tilkøbsordninger.

- Desuden mener vi, at jo flere betingelser, der stilles for at modtage hjælp til rengøring, jo mere uværdigt bliver det opfattet af borgeren, som gerne skulle være ”herre i eget hus, siger Ældrerådets formand.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Medarbejdere går 20 procent ned i løn

Danmark

Virusekspert: Derfor er omstridt hestestævne den mest sandsynlige årsag til storsmitte i Herning

Annonce