Annonce
Struer

Ældrerådet til kommunen: - Gi´ nu støtten tilbage til vennekredsen i Asp

Et stort flertal i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget har afvist at yde kommunal støtte til vennekredsen på Danske Diakonhjems friplejehjem i Asp. Nu følger udvalget en opfordring fra ældrerådet og tager sagen op til genbehandling til august.  Foto: Morten Stricker
Socialudvalget følger en opfordring fra ældrerådet og tager beslutningen om at stoppe for kommunal støtte til vennekredsen i Asp op til ny debat til august.
Annonce

Asp: Struer Kommune stoppede i slutningen af marts støtten til vennekredsen på friplejehjemmet i Asp.

Et flertal i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget besluttede, at det kun skulle være vennekredsene på de kommunale plejehjem, der skulle tilgodeses med et bidrag fra kommunen.

Vennekredsen på Enggårdcentret, hvor Struer Kommune har 48 plejeboliger, fik et tilskud på 33.000 kroner. Vennekredsen på Bøgelund med 40 plejeboliger fik 28.000 kroner. Og sådan fortsatte listen. Men altså uden bidrag til friplejehjemmet i Asp.

Steen Jakobsen fra Venstre gik ind for, at der skulle være ligestilling mellem beboerne på de kommunale plejehjem og beboerne i Asp.

Som tingene udviklede sig, viste det sig bare , at han stod alene med sit ønske i udvalget.

I den offentlige debat, der fulgte, fik han anderledes opbakning.

Annonce

Forkert signal

- Det er da noget underligt noget, lød det blandt andet fra Jenny Melchiorsen fra Struer, da hun kommenterede nyheden på Facebook.

Det samme mener de i Asp.

- Det er jo kun, fordi vi nu har fået friplejehjem, siger vennekredsens formand, Ingrid Andersen i et brev til udvalget.

Men beslutningen var truffet.


Alle borgere har et frit valg, og blot fordi man har har valgt en privat leverandør, så skal man da ikke straffes.

Anne Kjærgaard, Privathjælpen, Struer


I et svar fra udvalgsformanden, Anne Kirstine Bøge Petersen, blev vennekredsen i Asp i stedet opfordret til at søge om støtte fra puljen med de såkaldte paragraf 18 midler, som går til frivilligt arbejde i Struer Kommune.

Det var så ikke så nemt for Ingrid Andersen at gøre noget midt under corona-nedlukningen.

Men til gengæld kunne Ingrid Andersen glæde sig over en øjeblikkelig respons fra indehaveren af Privathjælpen, Anne Kjærgaard.

Da Anne Kjærgaard læste nyheden i avisen donerede hun straks 15.000 til vennekredsen i Asp.

- Alle borgere har et frit valg, og blot fordi man har har valgt en privat leverandør, så skal man da ikke straffes,siger  hun.

Annonce

Pres fra ældrerådet

Den samme holdning  giver et flertal i ældrerådet nu også udtryk for.

I et åbent brev til social- sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget opfordrer ældrerådets formand, Kirsten Bethe, udvalget til at tage den trufne aftale op til fornyet behandling.

Hun gør blandt andet opmærksom på, at der tidligere var hele tre friplejehjem i Struer Kommune, som blev drevet af private leverandører.

- Her blev der ikke gjort forskel. Man bevilgede efter samme regelsæt, konstaterer hun.

Samtidig anerkender et flertal i ældrerådet, at der ikke findes lovgivning, der forhindrer udvalget i at træffe den beslutning, der er taget.

- Men vi mener, at det er moralsk forkert, lyder det i brevet til social-, sundheds og arbejdsmarkedsudvalget.

Annonce

Den rigtige beslutning

Nu får udvalget så mulighed for at ændre kurs til august.

Da udvalgsformanden, Anne Kirstine Bøge Petersen, sendte sit svar til på vennekredsens egne bemærkninger og opfordrede dem til at søge om alternativ støtte fra paragraf 18-midlerne, skete det uden at have fremlagt brevet for udvalgsmedlemmerne.

Den går så ikke denne gang.

- Når vi får et brev, som er stilet til udvalget, nytter det ikke noget, at formanden blot svarer, uden at udvalget bliver orienteret om indholdet, mente Steen Jakobsen (V).

Nu bliver ældrerådets opfordringer derfor taget op, når udvalget mødes igen til august.

Anne Kirstine Bøge Petersen er som udvalgsformand helt med på at ændre procedure og involvere udvalget.

- Men vi har truffet den rigtige beslutning, fastholder hun.

- Danske Diakonhjem driver det nye friplejehjem i Asp uden at have en driftsaftale med Struer Kommune, og vennekredsen bør derfor søge om støtte fra paragraf 18 midlerne i stedet for at få andel af støtten til vennekredse på de kommunale plejehjem. Men de fortjener selvfølgelig opbakning til deres arbejde. Det er kun et spørgsmål om, hvor pengene skal komme fra, mener  hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ældre mand overholdt ikke vigepligt

Lemvig

Surfere får sæsonpremiere i Lemvig

Annonce