Annonce
Holstebro

Ændrer holdning: Vi offentliggør tal for smittet sundheds-personale i morgen

Arkivfoto: Linda Kastrup/Scanpix
Region Midtjylland har fået det juridisk grundlag på plads, og vil fra torsdag offentliggøre tal på Covid-19-syge ansatte på regionens sygehuse.

Regionen: Mens Region Midtjylland hele dagen har holdt fast i, at den hverken kunne eller ville offentliggøre tal for antallet af ansatte på regionens sygehuse, der er smittet med Covid-19, så er opfattelsen blevet ændret i eftermiddag.

- Vi har fået det juridisk grundlag på plads, der gør, at vi nu kan samkøre forskellige registre, så vi kan offentliggøre et tal, fortæller koncerndirektør Ole Thomsen onsdag eftermiddag.

Allerede fra torsdag forventer han, at der vil kommet et tal for, hvor mange ansatte på regionens sygehuse der er smittede.

Der kommer dog kun et samlet tal for alle sygehuse:

- På nogle matrikler vil tallet formentlig være så lavt, at det vil være personhenførbart, hvis man kender til de enkelte sygehuse. Derfor vil vi kun lave et samlet tal, fortæller Ole Thomsen.

Presset på regionen for at offentliggøre antallet smittede på regionens sygehuse er kommet, fordi man i Region Hovedstaden er begyndt at sætte tal på, hvor mange smittede man har blandt personalet på sygehusene.

- Vores opfattelse har været, at det ikke var juridisk muligt at sammenkøre registrene mellem de afgivne Covid-19-prøver og så de ansatte på vores sygehuse. Men nu har vi undersøgt det, og svaret er, at det må vi altså gerne, og derfor kommer vi også til at gøre det, og vi kommer til at offentliggøre tallet siger Ole Thomsen.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce