Annonce
Struer

Ændret kommuneplan kan åbne for flere butikker

Jæm & Fix er i fuld sving med at fundere byggeriet af et helt nyt byggemarked, hvor Høyberg Bolighus havde til huse ud til Holstebrovej. Nu vil andre forretningskæder også bygge butikker i området. Det nye byggemarked med blandt andet drive-in skal efter planen åbne i første halvår af 2021. Foto: Steffan Skov
Fra at være været et halvtrist og tomt udstillingsvindue ved den store indfaldsvej fra syd, så ligner 2021 et vendepunkt langs Holstebrovej i Struer - dagligvarebutik vil nu også bygge nyt i området
Annonce

Struer: Byggemarkedskæden Jem & Fix bliver ikke den eneste forretningskæde, der bygger en helt ny forretning langs Holstebrovej i Struer.

Det varslede koncernens administrerende direktør Claus Petersen allerede, da avisen for en måned siden kunne fortælle, at kæden bygger godt 3000 kvadratmeter byggemarked med blandt andet drive-in på den jord, der hidtil har huset det tidligere Høyberg Bolighus.

Jem & Fix regner med at kunne rykke ind i de nye rammer og åbne for kunderne i første halvår af 2021.

Nu ligger det imidlertid også fast, at en detailhandelskæde, der allerede er etableret i byen, har udset sig et areal ved Bredgade og Holstebrovej til at bygge en ny forretning på.

Ud over det ønske så erfarer avisen, at også en tredje stor forretningskæde er varm på at bygge på arealer ved Holstebrovej.

Annonce

Udvider område

Kommunen har nu sat gang i det planarbejde, der skal bane vejen for, at byggeønskerne kan blive til virkelighed. Udvalget for teknik-, miljø- og klima, har således godkendt en udvidelse af aflastningsområdet, så det i fremtiden også omfatter erhvervsområdet vest for Holstebrovej.


Det er rart at konstatere, at der er en del interesse fra virksomheder, der gerne vil bygge og slå sig ned i området. Det er lidt opfyldelsen af en gammel drøm om at forskønne og højne oplevelsen langs det stykke af Holstebrovej,

Marianne Bredal (V), formand, teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune


I dag afgrænses området mod syd af et område, hvor virksomheder med et stort transportbehov i miljøklasse 4 til 6 kan slå sig ned. Ændringen betyder, at der i fremtiden ikke kan bygges nyt for eksisterende eller fremtidige virksomheder, som strider mod anvendelsesbestemmelserne i aflastningsområdet.

En redegørelse har undersøgt kundegrundlaget for en dagligvarebutik i området, og konklusionen er, at der er grundlag for én butik. Samtidig har udvalget godkendt en ændring af anvendelsesbestemmelsen, så det fremgår, at der er mulighed for at bygge dagligvarebutikken i området.

Endelig indstiller udvalget også, at der bliver mulighed for at etablere liberalt erhverv, der ikke knytter sig til produktionsvirksomheder i området.

Annonce

Forskønnelse i vente

Udvalgets indstilling skal nu for byrådet, og udvalgsformand Marianne Bredal (V) ser frem til et mindre byggeboom i området.

- Det er rart at konstatere, at der er en del interesse fra virksomheder, der gerne vil bygge og slå sig ned i området. Det er lidt opfyldelsen af en gammel drøm om at forskønne og højne oplevelsen langs det stykke af Holstebrovej, siger hun.

Hun siger samtidig, at det er meget interessant, at der nu kan være udsigt til byggeaktivitet i et område, der i dag bestemt ikke vinder priser for at være en attraktion for byen.

Jem & Fix-kæden har allerede fået væltet lokalerne på Gimsinglundvej, hvor Høyberg Bolighus havde til huse. Entreprenørmaskinerne kunne passende blive holdende.

Alt tegner nemlig til, at der bliver brug for dem i den kommende tid andre steder i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce