x
Annonce
Lemvig

Hjemmeundervisning fungerer - men ærgerligt at undvære kammeraterne

Hjemmeundervisningen har fungeret godt for gymnasieelev, men det har været en underlig situation at stå i

Lemvig: Skoledagen begynder stadig klokken 7.55 og lektionerne bliver holdt i stort set samme rækkefølge, som hvis han havde været i gymnasiet.

Men Aksel Vejbæk, der går i 3.g på Lemvig Gymnasium, må lige som de øvrige omkring 400 elever arbejde hjemmefra i disse dage.

- Det er mærkeligt at skulle gå i skole den måde, hvor man skal sidde klar ved computeren for at se, hvad læreren har lavet af opgaver, og hvad der er sendt ud. Selv om man måske havde troet, at man nu kunne holde to ugers ferie, så er det bestemt ikke tilfældet, siger Aksel Vejbæk.

Der bliver nemlig holdt øje med, om eleverne er til stede i den digitale verden, og om de afleverer de opgaver, der bliver stillet. Er de ikke mødt ind, eller bliver der ikke afleveret opgaver, bliver det noteret som fravær.

- Derfor synes jeg heller ikke, det er så svært at motivere sig til at arbejde hjemmefra. Man vil gerne vise det sidste inden eksaminerne, og samtidig vil det være træls, hvis man pludselig var kommet to uger bagud med undervisningen, når vi på et tidspunkt kommer tilbage på gymnasiet, siger han.

Undervisningen har blandt andet budt på læsning af bøger, aflevering af opgaver og forberedelse til den store, skriftlige opgave, studieretningsprojektet, som Aksel Vejbæk sammen med de øvrige 3.g-elever skal arbejde på i den kommende uge.

Han tror dog ikke, at det får den store betydning for udarbejdelsen af den store opgave, at han og de øvrige elever har arbejdet hjemmefra i den seneste uge.

- Det er i forvejen en selvstændig opgave, vi skal arbejde med. Vi kan lave videoopkald med vores lærere, og lærerne er også opmærksomme på den særlige situation, vi er i. Så jeg tror ikke, det kommer til at have den store forskel, at vi har været hjemme den seneste uge, siger han.

Han tror heller ikke, at lukningen af gymnasiet og hjemmeundervisningen kommer til at påvirke eksamensresultaterne.

- I fysik vil der eksempelvis være nogle forsøg, vi ikke kan arbejde med. Indtil videre har det fungeret godt med hjemmeundervisningen, så jeg er ikke nervøs for eksamen på trods af disse uger, siger han.

Selv om der stadig er et par måneder til den traditionelle gallafest, sidste skoledag og eksaminerne, så ærgrer Aksel Vejbæk sig over, at coronavirussen har betydet, at han og de øvrige elever er blevet sendt hjem.

- Det er træls, at man mister noget tid sammen med sine venner, når der kun er tre måneder tilbage af gymnasietiden. Og det vil også være ærgerligt, hvis nogle af de traditionelle arrangementer som gallafesten eller studenterkørslen bliver aflyst. Det kan jeg godt frygte, men det prøver jeg at skubbe væk lige nu, siger Aksel Vejbæk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Annonce