Annonce
Lemvig

Ærgrelse på Christinelystskolen: Syntes vi havde et godt tilbud

På Christinelystskolen er der ærgrelse over, at man efter alt at dømme skal sige farvel til 10. klasse efter sommerferien. Arkivfoto: Morten Stricker
Rektor Bo Larsen fra Lemvig Gymnasium er tilfreds med, at udvalg anbefaler, at 10. klasserne efter sommerferien skal placeres på gymnasiet
Annonce

Lemvig: Det er en ærgerlig skoleleder på Christinelystskolen i Lemvig, Mie Nordlyng, der onsdag måtte konstatere, at skolen efter alt at dømme ikke skal huse kommunens 10. klasser efter sommerferien.

- Det er præmisserne, og der er taget en demokratisk beslutning, så det accepterer vi naturligvis. Vi har i vores høringssvar givet udtryk for, at vi syntes, vi havde et rigtigt godt tilbud til 10. klasserne, men det var åbenbart ikke nok, siger Mie Nordlyng.

Flere andre folkeskoler havde i deres høringssvar også givet udtryk for, at de syntes, at 10. klasserne skulle fortsætte på Christinelystskolen.

Men tirsdag aften indstillede et enigt familie- og kulturudvalg, at kommunens 10. klasser fra sommeren 2021 skal placeres på Lemvig Gymnasium. Her er det planen, at der skal oprettes to spor, der henholdsvis retter sig mod en erhvervsuddannelse og en studenteruddannelse.

På Lemvig Gymnasium vil rektor Bo Larsen afvente den videre, politiske proces. Sagen skal nemlig først endeligt godkendes i byrådet på et møde i slutningen af november.

Annonce

Respekt for politisk proces

- Vi skal være tilfredse med, at familie- og kulturudvalget har valgt at sende en anbefaling videre, hvor de mener, at det er os, der skal stå for 10. klasserne fremover. Det lyder positivt, men jeg har respekt for den videre politiske proces, siger Bo Larsen.

Selv om der går endnu en måned, før det endelig bliver afklaret i byrådet, hvor 10. klasserne skal placeres efter sommerferien, så er gymnasiet klar til at gå i gang med planlægningen.


Vi har i vores høringssvar givet udtryk for, at vi syntes, vi havde et rigtigt godt tilbud til 10. klasserne, men det var åbenbart ikke nok

Mie Nordlyng, skoleleder Christinelystskolen


- Vi skal nok nå at være klar til det nye skoleår. Vi har i forvejen lokalerne til rådighed, og det er en proces, vi har arbejdet med gennem længere tid, siger Bo Larsen.

På Christinelystskolen vil Mie Nordlyng arbejde videre med at skabe en god skole for eleverne i 0.-9. årgang. Hun ved dog endnu ikke, om det vil få konsekvenser, at 10. klasserne ikke længere skal være på skolen.

- Vi har en normering på lidt over tre lærere til 10. klasserne, og den ressource vil forsvinde. Men om det kommer til at få konsekvenser for personalet, er stadig for tidligt at sige noget om. Vi er lige nu i gang med en proces, hvor vi endnu ikke har dannet os et overblik, siger Mie Nordlyng.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce