Annonce
112

Øjenvidner: Der sker åbenlys narkohandler på skolesti, men der gøres ikke noget

Både her på parkeringspladsen ved Dyssegården og særligt på stien bag hækken, ved vandtårnet, har en 78-årig pensionist overværet narkohandler både fra en bil og mellem personer, der mødes. Foto: Palle Brændsgaard
Frustrationen over at være vidne til narkohandel er kogt over hos en beboer i Dyssegården. Han oplever, at der ikke gøres noget trods henvendelser til politiet. Det passer ikke - alene mandag anholdt vi to personer, lyder det fra politiet.

Holstebro: Fire gange på én uge blev alligevel for meget.

En 78-årige pensionist, der bor i Dyssegården (hans navn er redaktionen bekendt), så hver dag fra tirsdag til fredag i sidste uge det, han vurderer til at være en åbenlys narkohandel.

- Se, jeg skal jo have noget motion og går en tur. Her ser jeg tit, at der står et menneske og ringer. Så går der fem til ti minutter, før en pusher kommer og laver en åbenlys narkohandel, siger den 78-årige.

Dyssegården løber parallelt med hovedtrafikåren Nørrebrogade, og det er her, ved byens vandtårn, at handlen på den åbne plads finder sted.

- Jeg tror ikke på, at det kan være andet end en narkohandel. Det er så oplagt, som det kan være. Pusheren får penge i hånden, og så er det slut, og parterne skilles, tilføjer han.

Siden sommer har det været et problem.

- Det sker midt på en skoletsti, hvor der går masser af skolebørn forbi hver dag. Vi kan jo ikke gøre noget, men skal jeg som en retskaffen borger bare vende det blinde øje til? Det kan jeg ikke og kan derfor ikke lade være med at gå videre til rette sted med sagen, siger den 78-årige.

Annonce

Vi bliver ved med at holde øje. Det stopper ikke, bare fordi vi var forbi mandag. Vi følger op, det er det, vi har vores dygtige flexpatrulje til. Flexpatruljen får et hav af henvendelser, som bliver taget op hver eneste gang. Det er klart.

Lilian Jensen, politikommissær, lokalpolitiet i Holstebro.

Jeg bliver harm

Den 78-årige faldt forleden i snak med montører, der var i gang med at grave højspændingsledninger ned i området. Montørerne bemærkede helt af sig selv, at lyssky forretninger foregik ved højlys dag.

- Det skete næsten hver dag, bekræfter en af de arbejdende montører, hvis navn også er redaktionen bekendt men også ønsker at være anonym.

- Der ville ske det, at et ungt menneske stod og ventede, indtil der kom én fra den anden side af Nørrebrogade, nær Lyksborgvej. De ville gå over mod kolonihaverne, række hinanden hånden og aflevere penge. Der var ikke noget at være i tvivl om. Min makker bemærkede det også, siger montøren og tilføjer:

- Det er sørgeligt, at det kan lade sig gøre, og jeg bliver harm over at se, hvad den slags unge mennesker fordriver tiden med.

Politiet: Vi gør noget

Ifølge den 78-årige pensionist i Dyssegården har flere beboere kontaktet politiet, og selv har han været i forbindelse med SSP, der er et samarbejde mellem skole, socialvæsen og politiet.

- Mit indtryk er, at politiet har været fraværende, men om det forholder sig sådan, kan jeg naturligvis ikke sige noget om med sikkerhed. Det virker bare som en smal smag for politiet at stoppe, hvis de ville, siger han.

- Det passer simpelthen ikke, at politiet ikke gør noget, kan politikommissær ved lokalpolitiet i Holstebro, Lilian Jensen, fastslå.

Så sent som i mandags var politiet forbi netop området ved Dyssegården, og to gange snuppede politiet personer med få gram euforiserende stoffer på sig.

- Hvis en borger ringer ind, bliver vedkommende taget alvorlig. Vi handler på en henvendelse hver eneste gang, og det er også sket her. Men det er jo ikke sådan, at vi giver en tilbagemelding til borgeren om, at nu har vi været forbi, siger Lilian Jensen - og forsikrer:

- Vi bliver ved med at holde øje. Det stopper ikke, bare fordi vi var forbi mandag. Vi følger op, det er det, vi har vores dygtige flexpatrulje til. Flexpatruljen får et hav af henvendelser, som bliver taget op hver eneste gang. Det er klart.

Det er her ved højlys dag, ofte omkring klokken 14, at flere personer kan fortælle om at være vidner til narkohandler på skolestien, der forbinder Nørrebrogade med Døesvej, hvor der ligger flere skoler. Foto: Palle Brændsgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce