forside

Øresundsbroen lukkede for trafik mod Danmark i knap en time

Det var is på kablerne op til pylonerne, der gjorde, at Øresundsbroen lukkede for trafik mod Danmark tirsdag eftermiddag. (Arkivfoto).

Is faldt ned på Øresundsbroen og lukkede for trafik mod Danmark i mindre end en time tirsdag eftermiddag.

I knap en times tid tirsdag var bilister forhindret i at køre fra Sverige til Danmark.

De lave temperaturer og snevejret forårsagede, at folk var strandet i Sverige, fortalte kommunikationsansvarlig hos Øresundsbron Jens Genders.

- Det er is, der har sat sig på skråkablerne ved pylonerne på broen, der falder ned på den ene side af broen, sagde Jens Genders.

Meldingen var, at broen ville åbne mellem 14.15-14.45, og klokken 14.33 meldte Øresundsbron ud på sin twitterprofil, at bilister igen kan køre mod Danmark.

Genders oplyste, at vinden spillede en rolle. Og derfor har bilister på vej mod Sverige ikke været forhindret i at komme frem.

Det er anden gang, at broen lukker for trafik, mens der har stået 2019 på kalenderen.

Årets anden dag bød også på en lukning af Øresundsbroen. Her var voldsom blæst årsag til, at broen i tre timer lukkede for kørsel i begge retninger.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil kilede sig fast i anden bil

Lemvig For abonnenter

Nu bliver 35 kilometer kabel lagt i jorden: Skal føre strømmen fra Vesterhav Nord frem til forbrugerne

Holstebro

De er fra Grønland, på uddannelse i Holstebro - og takker for Trumps tilnærmelser

Danmark For abonnenter

Ulykkestoget på Storebælt skal destrueres: - I respekt for afdøde, pårørende og personalet skal intet genbruges

Togulykke: Ulykkestoget fra togkatastrofen på Storebæltsbroen 2. januar kommer aldrig ud at køre igen med passagerer, og hele togsættet står til at blive hugget op og destrueret. - Vi har besluttet, at når Havarikommissionens endelige rapport kommer, skal toget destrueres fuldstændigt. Det skal bare ikke ud at køre igen, siger Per Schrøder, der er direktør for drift og medlem af koncernledelsen i DSB. Han henviser til en beslutning taget ikke længe efter togulykken den første arbejdsdag efter nytår. Efter ulykken, som er den største togkatastrofe i Danmark i over 30 år, blev vraget af passagertoget transporteret til et værksted i Aarhus, hvor Havarikommissionen, DSB, politiet og andre myndigheder undersøgte det. Havarikommissionen bekræfter over for avisen Danmark, at man frigav toget 3. april, og siden er det blevet pakket ind i plastic, og overgivet til et forsikringsselskab. Vraget er med andre ord ikke længere DSB's ejendom. - Toget kunne muligvis godt renoveres, men det er totalskadet. Jeg har enorm respekt for, at når der har været dødsfald, skal det ikke ud at køre igen, og der er ikke noget, som skal genbruges, siger driftsdirektøren.

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Lemvig

Den gemte og glemte fjord kommer frem i lyset: Naturpark indvies på søndag

Annonce