Annonce
Erhverv

Ørsted starter europæisk togt med opkøb til fire milliarder

Mads Nipper tiltrådte 1. januar som ny administrerende direktør for Ørsted, der nu gør sin entre på det europæiske marked for vindmøller på land. (Arkivfoto). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Ørsted går med opkøb af Brookfield Renewable ind på det europæiske marked for vindmøller på land.

Det danske energiselskab Ørsted har for 4,2 milliarder kroner købt selskabet Brookfield Renewables (BRI) aktiviteter i Irland og Storbritannien, der tæller vindmølleparker på land.

Det oplyser Ørsted i en meddelelse til fondsbørsen.

Med opkøbet indtræder det danske selskab, der ellers primært arbejder med havvindmølleparker, på det europæiske marked for vindmøller på land.

Ørsted har i forvejen en forretning med vindmøller på land i USA, og det skal der nu bygges videre på i Europa. Det fortæller administrerende direktør Mads Nipper.

- Det forventes, at det europæiske marked for landvind vil vokse betydeligt i de kommende år, og med købet af BRI får vi en stærk platform, som skal fungere som basis for vores indtog på det europæiske marked for vedvarende energi på land.

- Dermed kan vi fortsætte den vellykkede udbygning af vores forretning med vedvarende energi på land, siger Mads Nipper i en meddelelse.

Med købet overtager Ørsted vindmølleparker, der er i drift eller ved at blive opført. De ligger i henholdsvis Irland og Skotland.

De har en kapacitet på 389 megawatt (MW), som er den enhed, man opgør størrelser af vindmølleparker på.

Derudover overtager Ørsted projekter, der er tæt på at blive udviklet, på 149 megawatt og mulige fremtidige projekter på mere end 1000 MW.

Handlen ventes at være på plads inden udgangen af juni.

Ud over at opføre og drive vindmølleparker har Ørsted en forretning med bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt med at levere energi. Ørsted har samlet mere end 6000 ansatte.

/ritzau/

Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce