Annonce
Lemvig

Østområdet vil have en forklaring på et borgermøde

Ove Damgaard: Byårdet tænker decentralt inden for skoler og dagtilbud og med byfornyelse og områdefornyelse. På ældre-området centraliserer man. Arkivfoto
Sogneforeninger og vennekreds har indbudt politikere og embedsfolk til borgermøde mandag den 21. oktober

Nørre Nissum: De tre sogneforeninger i Østområdet, Nørre Nissum, Gudum og Fabjerg, har sammen med Vennekredsen ved Østcentret i Nørre Nissum kaldt til borgermøde på mandag den 21. oktober på Nørre Nissum Skole.

Baggrunden er den, at Lemvig Byråd i sin budgetaftale lægger op til, at almindelige plejehjemspladser udfases i Nørre Nissum. Der er 18 pladser i dag, hvoraf de ni er en specialafdeling. Nu lægger byrådet op til, at de ni almindelige pladser skal udfases, så der i stedet skal være en specialafdeling for beboere inden for handicap & psykiatri.

Det vil man gerne have en forklaring på, og derfor har initiativtagerne indbudt socialudvalget og repræsentanter fra forvaltningen til borgermødet, hvor man har hyret tidligere borgmester og byrådsmedlem for Venstre, Jørgen Nørby, til at være ordstyrer.

Formanden for Nørre Nissum Borgerforening, Ove Damgaard, har skrevet et brev til lederen af ældreområdet, Grete Bækgaard Thomsen, hvor han skriver, at der så sent som 8. oktober var et møde, hvor lederen af Lemvig-området - som øst-området hører under rent ledelsesmæssigt - Birgitte Nielsen, havde orienteret om et større arbejde med vedligehold og renovering af Østcentret, hvilket man var glad for. Men der var ikke et ord om, at der var udsigt til ændring af plejehjempladserne i Nørre Nissum.

- Jeg går ud fra, at Birgitte Nielsen har været vidende om de foreslåede ændringer, men måske har haft tavshedspligt, til forslaget var behandlet politisk, skriver Ove Damgaard.

- Vi har i østområdet oplevet mange forringelser på ældreområdet. Først var det lukningen af plejehjemmet i Gudum, som blev accepteret, da der blev bygget plejehjemsboliger i Nørre Nissum i tilknytning til Østcentret. Så var der lukning af østområdet som selvstændigt område, da Elsebeth Krarup stoppede, og der skete en sammenlægning med Lemvig by. Der er helt sikkert sket, mange positive ting på ældreområdet de sidste 10-15 år, men der er også sket en centralisering.

- Det er for mig vigtigt, at vi tænker på alle borgere fra vugge til grav, skriver Ove Damgaard.

- På børneinstitutions-området og på skoleområdet tænkes der decentralt. Det fortjener byrådet ros for. På ældre-området er det også meget vigtigt at kunne bevare en nær tilknytning til sit netværk så længe som muligt. Byrådet investerer i byfornyelse/områdefornyelse i landdistrikterne, for at det fortsat kan være attraktivt at bo i landsbyerne. Det fortjener byrådet også ros for. Men der skal være sammenhæng i hele indsatsen. Det skulle være muligt i en mindre kommune som Lemvig.

Sådan skriver Ove Damgaard i brevet, hvor hans indtryk er, at Ældrerådet ikke er orienteret - hvilket bekræftes af Betty Nørby i en anden artikel her i bladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjberg afhørt i godt seks timer: Jeg godkendte at ikke alle asylpar kunne adskilles

Annonce