Annonce
Debat

10.-klasseflytningen set fra Vidskue

Stefan Agger. Arkivfoto: Mads Krabbe
Annonce

Læserbrev: Politik er kendetegnet ved, at dem der træffer politiske beslutninger må have helheden for øje, og ikke blot en enkelt vinkel.

I sagen om 10. klasse var der en meget synlig modstand fra nogle af de berørte, og dygtigt bistået af lærere og skolebestyrelser. Det er helt fair og forståeligt, at der er uro og ængstelse, når forandring rammer, og det er kun et sundhedstegn, at der er folk, der gerne vil forsvare et godt 10.-klassetilbud på Christinelyst.

Som politiker må man dog have et større perspektiv for øje. Lig udsigten fra min fine, gamle villa, så må politikerne se på både sø, by og fjord, og ikke blot stirre sig blind på enkeltdele frem for helheden.

Helheden er til stadighed, at udviklingen i kommunens børnetal og generelle befolkningstal nødvendiggør en permanent forandringstilstand. Kommunalbestyrelsen og andre med interesse i helheden er nødt til hele tiden at være på forkant med udviklingen, og derfor træffe svære beslutninger, der gør ondt på de berørte borgere.

I sagen om flytning af 10. klasse til gymnasiet, som jeg selv var en del af, da den første gang blev behandlet i byrådet, var der efter min hukommelse to afgørende argumenter: For det første muligheden for at skabe plads på Christinelyst til eleverne fra Klinkby, når den beslutning bliver relevant - og det gør den! For det andet ønsket om at bevare ungdomsuddannelser i Lemvig.


Kommunalbestyrelsen og andre med interesse i helheden er nødt til hele tiden at være på forkant med udviklingen, og derfor træffe svære beslutninger, der gør ondt på de berørte borgere.

Stefan Agger, lektor og byrådskandidat (LA), Lemvig


Det har længe været klart for alle os, der følger tallene, at Lemvig Gymnasium på sigt bliver en truet institution på grund af nedgang i børnetallene. Tanken er derfor, at et godt 10.-klassetilbud i samme bygning, vil være med til at sikre institutionen.

I skrivende stund er nyheden om Vestjysk Banks flytning til Herning netop tikket ind. Det er en rigtig skidt nyhed for vores kommune. Jeg vil gerne invitere modstandere af flytningen af 10. klasse til at forestille sig, hvilken katastrofe en tilsvarende flytning af gymnasiet ville være, hvis det sker: Et stort antal arbejdspladser tabt, samt måske endnu vigtigere, at Lemvigegnens unge allerede efter 8. eller 9. klasse mister deres tilknytning til egnen.

Efter efterskolen, vil det være ungdomsuddannelser i Holstebro i stedet. Det vil også være der deres fritidsliv og byliv vil foregå, måske endda bopæl.

Jeg er ked af at sige det, men det ville være begyndelsen på enden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Opbakning til Høfde 42-kæmperne

Annonce