Struer

100.000 kroner mere om året gør det hele lidt nemmere

Lederen af værestedet Parasollen, Carsten Boldt Rasmussen, er her selv i køkkenet for at gøre klar til dagens varme måltid sammen med en af de 12 frivillige, som alle yder et bidrag til at få hverdagen til at fungere. Arkivfoto: Morten Stricker

Et højere tilskud fra Struer Kommune gør det nemmmere for lederen af værestedet Parasollen at servere varm mad fem dage om ugen og holde åbent alle hverdage fra 8-13.

Struer: Struer Kommune forhøjer tilskuddet til værestedet Parasollen, som bliver drevet af KFUMs Sociale Arbejde i Danmark, med 50.000 kroner i 2019 og med 100.000 kroner i de følgende to år frem til 2021.

Til gengæld bliver der stillet lidt højere krav til åbningstiderne i en ny aftale mellem Parasollen og Struer Kommune, som træder i kraft 1. juli 2019.

I den nuværende aftale, som lægger rammer for samarbejdet mellem Parasollen og Struer Kommune frem til 30. juni 2019, er der indlagt et krav om, at der skal være adgang til Parasollen i 15 timer om ugen. I den nye aftale bliver der stillet krav om en åbningstid på et sted mellem 20 og 25 timer om ugen som et minimum.

Parasollen forpligter sig desuden på at kunne servere varm mad for brugerne mindst tre gange om ugen.

Vi kommer altså ikke til at udvide åbningstiderne, selv om vi får et højere bidrag fra Struer Kommune til driften. Men derfor er det alligevel en rigtig god samarbejdsaftale, vi har fået mellem Struer Kommune og Parasollen. Det gør underværker, at vi ikke skal kæmpe helt så hårdt for at få det til at hænge sammen.

Carsten Boldt Rasmussen, daglig leder, Parasollen, Struer

Holder niveauet

- Vi gør det allerede. Vi serverer varm mad for alle, der har brug for det, på alle de fem hverdage, selv om vi kun er forpligtet til at gøre det tre gange om ugen, og åbningstiderne er også allerede i dag på 25 timer om ugen med adgang til Parasollen på alle hverdage fra klokken 8 til 13, fortæller den daglige leder af Parasollen, Carsten Boldt Rasmussen.

- Vi kommer altså ikke til at udvide åbningstiderne, selv om vi får et højere bidrag fra Struer Kommune til driften, forklarer han.

- Men derfor er det alligevel en rigtig god samarbejdsaftale, vi har fået mellem Struer Kommune og Parasollen. Det gør underværker, at vi ikke skal kæmpe helt så hårdt for at få det til at hænge sammen, mener Carsten Boldt Rasmussen.

For ud over tilskuddet fra Struer Kommune, som bliver hævet fra de nuværende 400.000 kroner om året til 500.000 kroner om året i 2020, skal han bruge cirka 120.000 kroner mere for at klare en drift, som lever op til de nye målsætninger.

- Vi bruger cirka 620.000 kroner om året, forklarer han.

- Noget får vi ind på salget af mad, men det er ikke så meget. Vi får også gaver fra både kirkerne og Y´s Mens, forklarer han og fortæller, at der også bliver hentet tilskud hjem fra både statslige puljer og andre fonde.

Satspuljen

I år har Parasollen blandt andet fået et tilskud på 75.000 kroner fra Satspuljen, som står til at blive nedlagt.

- Sidste år fik vi 60.000 kroner, fortæller Carsten Boldt Rasmussen, mens han må afvente, hvad der kommer til at ske, når satspuljen bliver nedlagt.

En beslutning, som blev truffet, da regeringen og Dansk Folkeparti i fredags blev enige om en finanslovsaftale for 2019.

- Vi forventer, at der stadigvæk vil være mulighed for at søge om støtte til driften. Det er da det, de siger, politikerne. De lover os, at der ikke vil blive færre penge til rådighed for de udsatte grupper i samfundet, og det må vi jo så tro på, siger Carsten Boldt Rasmussen med en forhåbning om at kunne få hjælp fra KFUM´s Sociale Arbejde i Danmark til at få lige så meget støtte fra staten som tidligere, når der bliver lagt nye rammer for den statslige støtte til socialt udsatte.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Struer

Flere og flere melder sig syge

Struer For abonnenter

Han glæder sig til at udvikle Struer Energi Park

Struer For abonnenter

Christian efterlyste et job i fyldt kantine: Sådan går det i dag

Struer For abonnenter

Det mener vælgere om valgkampen - indtil nu

112

Mand fundet død ud for Venø

Byens Bedste

Se lørdagens store show: De blev kåret som Byens Bedste

Struer

Struer-borgmester om tilbagegang: Vi er i fuld gang med at kigge på det

Annonce