Annonce
Erhverv

1003 underskrifter afleveret i protest mod flytning af hovedsædet

Børge Madsen overrækker 1003 underskrifter mod flytning af hovedsædet til direktør Jan Ullsø Madsen. Foto: Johan Gadegaard
Det er en ulykke for Vestjylland, at I flytter hovedsædet, sagde initiativtager til underskriftindsamling - jeg forstår godt reaktionen, men derfor gør vi det, forklarede bankdirektøren
Annonce

Lemvig: 1003 underskrifter.

Det var, hvad Børge Madsen havde med til bankdirektør Jan Ulsø Madsen, da han mandag mødte op på bankdirektørens kontor. Underskrifterne var en protest mod, at Vestjysk Bank i forbindelse med fusionen med Den jyske Sparekasse vil flytte hovedsædet fra Lemvig til Herning.

- Det er gået stærkt på det sidste med at få underskrifter ind, og jeg siger tak til de mange, der har bakket op og gjort en indsats i forbindelse med indsamlingen, sagde Børge Madsen, inden han blev budt til kaffe med Jan Ulsø Madsen på kontoret.

Og det var da også en imponeret bankdirektør, der modtog underskrifterne.

- Jeg synes, det er et imponerende og sobert stykke arbejde, du har gjort, og jeg har langt hen ad vejen også stor forståelse for den reaktion, der er kommet, sagde Jan Ulsø Madsen.

Annonce

En ulykke for Vestjylland

Det sagde han, efter Børge Madsen havde forklaret, hvorfor det er en ulykke for Lemvig og Vestjylland, at banken trækker 80 arbejdspladser til Herning.

- Det er ikke en afvikling, men en udvikling, vi har brug for. Vestjylland kæmper en kamp hver dag for at tiltrække arbejdspladser, skoler, sport med mere. Vestjysk Bank er en magtfaktor i Lemvig og Vestjylland, så derfor skal den ikke flytte hovedsæde, men blive, hvor den er, sagde Børge Madsen.

Han forklarede, at så længe Vestjysk Bank har sit hovedsæde i Lemvig, så har man en stærk og lokal bank.

- Vi var der, da banken trængte til hjælp. Er det den tak, vi får, spurgte Børge Madsen, der ikke mente, man burde fusionere, når flytning af hovedsædet er en del af betingelserne.

Annonce

Vi fik det meste

Men det er en del af betingelserne, forklarede Jan Ulsø Madsen.

- Når man starter på en plan om en fusion, så er der fire spørgsmål, der altid skal afklares: Bankens navn. Bankens formand. bankens direktør. Og hvor hovedsædet skal placeres. Mange fusioner stopper allerede der, fordi man ikke kan blive enige. Vestjysk Bank fik de tre første punkter, og så kunne vi jo have valgt at lade hovedsædet blive i Grindsted, så Den jyske Sparekasse ikke bare følte, man blev overtaget. Der blev så forhandlet, og vi enedes om Herning, så vi kunne bevare de dygtige medarbejdere fra begge parter. Tilmed har vi fået med, at der skal drives bank, som vi hele tiden har gjort det, nemlig med fokus på det lokale. Det var ikke så svært, da man også gør det i forvejen i Den jyske Sparekasse, forklarede Jan Ulsø Madsen begrundelsen for, at man flytter hovedsædet.

- Er det ikke Vestjysk Bank, der er den fortsættende bank, og som overtager Den jyske Sparekasse, spurgte Børge Madsen.

- Jo, men det er med en teknisk begrundelse, fordi det blandt andet af skattetekniske grunde er bedst, at det er Vestjysk Bank, der er den fortsættende bank. Men det er en ligeværdig fusion, hvor den ene bank ikke opsluger den anden.

Annonce

Vi mødes igen om to år

Jan Ulsø Madsen ville gerne mødes med Børge Madsen om to år igen.

- Så kan du afgøre, om jeg har levet op til mine løfter om, at Vestjysk Bank fortsat vil være et lokale pengeinstitut i Lemvig. Det er bedre med beviser frem for de fine ord, jeg kan sige nu. Jeg tror ikke, det vil gøre en forskel for Lemvig-området, at hovedsædet ikke er her - bortset fra arbejdspladserne. Da Vestjysk Bank blev dannet i 2003, og hovedsædet blev i Lemvig frem for Holstebro, var der den samme skepsis. Jeg tror stadig, man i Holstebro mener, at Vestjysk Bank er lokal - også med den sponsoropbakning, vi leverer - akkurat som vi gør i Lemvig. Det vil vi fortsætte med, sagde Jan Ulsø Madsen.

Bankdirektør Jan Ulsø Madsen gav kaffe til Børge Madsen, da han afleverede de mange underskrifter - men Børge Madsen fik intet løfte om, a hovedsædet ikke flyttes. Tværtimod.  Foto: Johan Gadegaard

- Hvad så når du om mange år går af som direktør. Vil den nye direktør så have samme holdning, spurgte Børge Madsen.

- Nu kan jeg kun love noget, så længe jeg selv er her. Men det er den holdning, bestyrelsen også har. Den kan selvfølgelig blive skiftet ud, men det er det udgangspunkt, vi arbejder efter.

Annonce

Virtuel generalforsamling

- Er det ikke et dårligt tidspunkt med en generalforsamling om en fusion, når den kun kan være virtuel?

- Det er rigtig træls, at vi har måttet aflyse den fysiske generalforsamling, og den kun bliver virtuel. Jeg havde foretrukket en fyldt hal, hvor alle kunne komme med holdninger, men sådan kan det ikke blive, sagde Jan Ulsø Madsen om generalforsamlingen, som er onsdag den 13. januar klokken 10.00 - over nettet.

- Der vil ikke være så mange, der siger noget, når det foregår på den måde, men vi kan ikke gøre andet.

Annonce

Medarbejdere

Jan Ulsø Madsen afviste, at man ikke kunne skaffe dygtige medarbejdere nok, hvis man blev i Lemvig.

- Det kunne vi godt. det tager måske lidt længere tid, men vi ville få de medarbejdere, vi skulle bruge. Men det er vigtigt i forbindelse med fusionen, at vi bevarer de medarbejdere, vi har i begge pengeinstitutter, så derfor var der enighed  om at placere hovedsædet i Herning. Havde vi bevaret det i Lemvig, ville man med god grund kunne sige i Grindsted, at man var blevet overtaget, og det er ikke tilfældet, sagde Jan Ulsø Madsen.

Han tilføjede, at det ærgrede ham, når folk nu udtalte sig om, de ville straffe banken, fordi den flytter hovedsædet.

- Man skal tænke på, at det går ud over vore medarbejdere, som jo ikke kan forstå, at kunder nu vil forlade banken. Det går ud over deres stolthed at miste en kunde. Så jeg håber ikke, der er mange, der vælger den løsning.

Bankdirektøren lovede at tage de 1003 underskrifter med på generalforsamlingen.

- Så er det op til dirigenten, hvordan de må fremlægges, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce