Annonce
Sport

11 måneder siden sidst: LTH venter stadig på en hjemmesejr

Jesper Kokholm blev topscorer for Lemvig-Thyborøn. Men hans seks mål var ikke nok til at hente en hjemmesejr mod Skanderborg. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Kræfterne slap op hos Lemvig-Thyborøn, der leverede 45 jævnbyrdige minutter mod Skanderborg

.

Håndbold: Der er gået 314 dage siden Lemvig-Thyborøn senest kunne juble over en sejr i egen hule i Arena Vestjylland Forsikring.

Dengang var det Skjern, der i begyndelsen af december 2019 overraskende måtte efterlade to point ved Limfjordens sydlige bredder.

Og der kommer til at gå mindst 29 dage mere før den næste hjemmesejr kommer i hus. Her er det GOG, der skal overvindes før sejrssangen kan gjalde i omklædningsrummet.

Fredag aften var det Skanderborg, der kunne tage hjem med to point efter en i sidste ende sikker sejr på 28-22 efter et opgør, der ellers var jævnbyrdigt i de første tre fjerdedele.

Lemvig-Thyborøn gjorde det ellers ikke let for sig i indledningen. Rasmus Porup og Jonas Langerhuus havde begge et par afbrændere, og der skulle også et kæmpe hul i Skanderborg-forsvaret til, før Niels Lindholt kunne få ro nok til at passere en velspillende Kristoffer Laursen i gæsternes mål.

Et mål på 14 minutter

Da var der spillet fem minutter, og derefter gik der yderligere ni minutter, før Jonas Langerhuus med sit tredje forsøg endelig fik sendt Kristoffer Laursen til den forkerte side i målet og scorede kampens andet LTH-mål.

Plovfurerne i træner Anders Thomsens pande kunne være blevet dybere og dybere for hver mistet chance. Men et velspillende forsvar foran Ronnie Nicolaisen var med til at holde gæsterne inden for rækkevidde.

I 11 minutter holdt de to parter gæsterne fra scoringer, og efter en timeout, et mistet angreb og syv mod seks i angrebsspillet vendte kampen til Lemvigs fordel på knapt fire minutter. Med fire mål i træk fik man vendt 1-4 til 5-4, hvorefter kampen udviklede sig til en stillingskrig, hvor ingen af holdene for alvor trak fra i en målfattig første halvleg.

Gæsterne kunne gå til pause med en føring på 11-10 i det jævnbyrdige opgør.

Østergaard på halen

Den jævnbyrdige kamp fortsatte efter pausen, Skanderborg indledte med to hurtige mål, og Lemvig-Thyborøn halsede efter den føring i de første minutter. Hjemmeholdet var lige oppe at snuse til gæstene ved uafgjort 16-16, men tre hurtige mål gav Skanderborg det lille afgørende hul, der bare voksede sig større og større i det sidste kvarter.

Et par små udfald hos LTH'erne gjorde forskellen, og det blev bedst symboliseret, da Jacob Østergaard kortvarigt kom ind, hvorefter han satte sig på halen i en forsvarsaktion og gav et let mål til gæsterne.

Afslutningerne blev for dårlige, hullerne i forsvaret for store og de redninger, som Ronnie Nicolaisen havde haft før pausen, kom ikke.

Skanderborg trak stille og roligt fra i de sidste minutter, hvor hjemmeholdet virkede pumpede for både energi og ideer, mens gæstekeeper Kristoffer Laursen kunne krydre end i forvejen flot indsats med flere gode redninger.

Træner Anders Thomsen var i det store og hele tilfreds med indsatsen fra sit mandskab trods nederlaget.

- Vi møder en rigtigt god modstander, der pumper os gennem alle 60 minutter. Vi kæmper ellers med alt, hvad vi har og spillerne er også helt ødelagte. Men vi kan tage med, at vi fighter rigtigt godt gennem hele kampen. Og så må vi heller ikke glemme, at Kristoffer Laursen står en rigtigt god kamp. Så snart vores afslutninger mister 10-12 gram i fart, så tager han boldene, siger han.

Jesper Kokholm blev topscorer med seks mål for Lemvig-Thyborøn, der på torsdag møder TTH Holstebro i et lokalopgør på udebane.

Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er