Holstebro

110 p-pladser forsvinder på Enghaven

110 parkeringspladser forsvinder snart her på Enghaven for at give plads til den nye biograf - de pladser, som ligger nærmest Nørregade. Kommunen henviser til det p-hus ved Skolegade, som stod færdigt for to år siden. Arkivfoto

Der bliver 110 parkeringspladser færre i midtbyen, når Scala inden længe bygger ny biograf i Enghaven. Kommunen henviser til parkeringshuset i Skolegade.

HOLSTEBRO: Snart bliver der 110 parkeringspladser færre i midtbyen. Det vil ske, når Scala i løbet af 2019 går i gang med at bygge ny biograf i den østlige ende af Enghavens P-plads.

Dette byggeri kan gå i gang, når byrådet endelig har vedtaget den lokalplan, som giver tilladelse til at bygge den nye biograf. Og som betyder, at cirka 5000 kvadratmeter ikke længere kan bruges til p-pladser og til en ældre toiletbygning, som skal rives ned.

Inden kommunen kan nedlægge parkeringspladserne og tilhørende vejareal skal det i offentlig høring, hvor der er der mulighed for at fremsende bemærkninger indtil den 18. januar.

Kommunen henviser bilister til i stedet ar bruge parkeringspladser i parkeringshuset i Skolegade. Her har kommunen bygget cirka 400 nye parkeringspladser, som stod færdig for to år siden.

Forsvinder til foråret

Først skal byrådet godkende biografen, men desuden skal kommunen fjerne en toiletbygning og rydde grunden, før der kan bygges.

- Dette arbejde kan gå i gang sidst på foråret, siger Annette Vognbjerg, chef for trafik og park i Holstebro Kommune.

Når p-pladserne forsvinder, henvises bilister til i stedet at bruge de 400 parkeringspladser i p-huset i Skolegade, som stod færdig for to år siden.

- Generelt er der masser af ledig plads i parkeringshuset. Mit indtryk er, at der sjældent mere end halv fyldt op, så det bør ikke blive et problem, siger Annette Vognbjerg.

I dag er der ofte fyldt op med biler på Enghaven på travle handelsdage.

- Ændringen vil kræve, at nogle flere borgere finder frem til p-huset og bruger det. Derfor har vi også søgt at skilte bedre, siger Annette Vognbjerg.

Kommunen har planer om et elektronisk anvisning af ledige p-pladser, men her må bilisterne væbne sig med tålmodighed.

- P-søgestystemet er på budgettet i 2020, og indtil da må borgerne klare sig uden, siger Annette Vognbjerg.

Parkeringshuset stod færdigt 1. februar 2017 - og kort efter blev alle planer om Enghavecentret droppet. Det kostede 38 millioner kroner at bygge P-huset - og i forventning om, at pengene ville komme hjem igen ved salg af Enghaven til et indkøbscenter.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce