Annonce
Indland

1367 nye smittetilfælde konstateret i Danmark

Arkivfoto: Mette Mørk
Der er registreret 1367 nye smittetilfælde. Det er det næsthøjeste nogensinde.
Annonce

Der er registreret yderligere 1367 tilfælde med coronasmitte i Danmark det seneste døgn, oplyser Statens Serum Institut (SSI) tirsdag i sin daglige opdatering.

Det er det næsthøjeste antal nye smittetilfælde, der nogensinde er blevet registreret på et døgn. Det højeste antal er fra 6. november, hvor tallet var 1427 nye tilfælde.

Det seneste døgn er der blevet foretaget 81.621 prøver for coronavirus ifølge SSI.

Det vil sige, at det er 1,67 procent af de testede, der er blevet testet positive for coronavirus.

Det samlede antal af indlagte falder med seks til i alt 255 personer. Heraf er 40 indlagt på intensiv, og 23 af dem er tilkoblet en respirator.

Der har været 37 nye indlæggelser siden mandag.

Ifølge Torben Mogensen, der er formand for Lungeforeningen, er det positivt, at smittetallene ligger stabilt, selv om det er på et højt niveau.

Kontakttallet er tirsdag faldet fra 1,1 til 1. Det vil sige, at ti personer i gennemsnit smitter ti andre. Det er positivt, at tallet falder, siger Torben Mogensen.

- At kontakttallet falder fra 1,1 til 1, er jo ikke et stort fald, men når det nærmer sig 1, er det et tegn på en meget stabil epidemi.

- Vi håber selvfølgelig, at tallet kommer under 1, så epidemien aftager. Men lige nu forventer man ikke, at antallet af smittede stiger voldsomt, men vil ligge på det niveau, der er i dag, siger han.

Der er registreret yderligere otte nye dødsfald tirsdag. Det er det højeste siden begyndelsen af maj. Dermed er i alt 797 personer døde, mens de har været smittet med virusset, siden midten af marts.

Men Torben Mogensen understreger, at sundhedssystemet på nuværende tidspunkt ikke er overbelastet, og at det er det, som der bliver holdt øje med lige nu.

Ifølge SSI ville der omkring 1. april have været 3000 covid-19 tilfælde, hvis der dagligt var blevet testet 70.000 personer.

De seneste to uger har antallet af daglige smittetilfælde svinget mellem omkring 1000-1300.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce