x
Annonce
Lemvig

14 dage mere med business as usual

Lars Keld Hansen er langt fra at gå i panik, selv om han er i spidsen for den kommunale nedlukning. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Kommunen fortsætter med krisemøder hver morgen, men der ud over er der langt til panikken over, at statsministeren delvist har lukket landet ned i yderligere 14 dage

Lemvig: Der er endnu et godt stykke vej til panikken hos Lemvig Kommune, selv om statsminister Mette Frederiksen (S) mandag forlængede den delvise nedlukning af landet frem til og med 13. april. Det betyder blandt andet, at de kommunalt ansatte i videst muligt omfang skal fortsætte med at arbejde hjemmefra, at skole og børneinstititutioner holder lukket og ældreplejen kører på et nedsat blus for at undgå en spredning af sygdommen covid-19, corona-virussen.

- Det er en opgave, vi har løst i halvanden uge. Nu får vi 14 dage ekstra, men det går nok også, konstaterer kommunaldirektør Lars Keld Hansen.

- Det betyder, at verden kører videre på den måde, vi har kendt et stykke tid. Vi krydser blot fingre for, at vi kan holde på personalet i hele sundheds- og ældresektoren. Vi har jo set andre steder, at det er begyndt at stramme til, siger Lars Keld Hansen.

Blandt andet derfor holder det kommunale beredskab krisemøder hver morgen for at følge situationen og løse de problemer, der løbende er opstået.

- Det er gået fint i de første halvanden uge, men vores frontpersonale løber stærkt. Det, jeg er mest nervøs for er, om vi har sundhedspersonale nok, hvis coronavirussen rammer med fuld styrke, som den har gjort andre steder i verden. Det øvrige problemer skal vi nok få løst, siger Lars Keld Hansen.

Kommunen har allerede forsøgt at forberede sig på, at der kan blive mangel på personale. Derfor efterlyste den allerede i sidste uge ekstra personale, der hurtigt kan træde til, hvis behovet opstår. Det er især borgere med en sundhedsfaglig eller pædagogisk uddannelse, man beder melde til.

- Desuden er der lavet en fælleserklæring, der gør det muligt at flytte medarbejdere fra et erhverv til et andet under corona-krisen. Det er også en mulighed, vi kan gøre brug af, hvis vores frontpersonale bliver presset yderligere, siger Lars Keld Hansen.

For at forhindre smittespredning til blandt andet de kommunale plejehjem, er der også indført et besøgsstop på plejecentrene. Og den bliver i vid udstrækning efterlevet, siger kommunaldirektøren.

- Vi oplever stadig flere familiemedlemmer, der kommer med tablets til de ældre. På den måde kan de stadig holde kontakt til familien på plejecentrene, siger Lars Keld Hansen.

Generelt arbejder mange kommunale medarbejdere hjemmefra, hvor de klarer den almindelige, daglige drift af kommunen, så ifølge Lars Keld Hansen er der ikke større problemer ved at bremse op i yderligere et par uger.

- Der bliver givet nogle ting, der kræver ekstra opmærksomhed, når vi kommer på den anden side af det her. Men det danske samfund går ikke i stå af, at der er et hul i vejen et stykke tid, siger Lars Keld Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Bæverplan har mange huller

Annonce