Annonce
Lemvig

14 har meldt sig til jobbank

Der kan hurtigt blive brug for ekstra, varme hænder i blandt andet ældrepelejen, og det forsøger kommunen at forberede sig på. Arkivfoto: Martin Ravn
Kommunen søger fortsat borgere med en sundhedsfaglig uddannelse, der kan træde til, når coronakrisen for alvor begynder at kradse

Lemvig: I sidste uge efterlyste Lemvig Kommune ekstra personale, der kan assistere personalet på de kommunale plejecentre. Det har foreløbigt resulteret i en jobbank med 14 personer, der er villige til at give en ekstra hånd.

- En del af de tilmeldte har tidligere været ansat i sundhedssektoren, men det omfatter også pædagoger og andre, siger kommunaldirektør Lars Keld Hansen, der foreløbigt er tilfreds med opbakningen.

Jobbanken er oprettet af frygt for, at corona-virussen kan skabe problemer for flere ansatte på blandt andet ældrecentre, bosteder og i hjemme- og sygeplejen. Hvis medarbejdere bliver smittet, skal både de selv og måske nogle af kollegerne i en periode i karantæne, og derfor har kommunen efterlyst ekstra hænder.

- Lokalt har vi endnu ikke problemer. Vores personale løber ganske vist stærkt, for der er nogle af medarbejderne, vi må beskytte, fordi de er gravide, eller der er andre hensyn, vi må forholde os til. Vi har dog ingen mangel på medarbejdere lige nu, men vi arbejder i krisestaben med at være forberedt, siger Lars Keld Hansen.

Lige nu har han dog ikke indtryk af, at corona-virussen er et stort problem i Lemvig Kommune, men han savner konkrete tal for, hvor mange smittede der er i kommunen.

- Det har vi svært ved at få, siger han.

Derfor arbejder man videre på at forberede sig på det værste.

- Vi kan jo se andre steder i Europa, at der har været brug for alle hænder, der vil yde en frivillig indsats.

Derfor vil han gerne have endnu flere i jobbanken, der kan kontaktes, hvis det bliver aktuelt. Nogle af de tilmeldte har muligvis også tilmeldt sig Region Midtjyllands tilsvarende jobbank, hvilket man er ved at afklare. Derfor undersøger man blandt andet i øjeblikket, om kommunen blandt sine ansatte har uddannede social- og sundhedsuddannede medarbejdere, der blot arbejder indenfor et andet fag. De kan i nødsfald også trækkes ind i kampen mod corona-virussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mindre opgaver rykkes frem

Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Annonce