Erhverv

140 diskuterede læger på Thyholm

Lene Houe (V) og Steen Jakobsen (V) var to af de lokalpolitikere, der torsdag aften deltog i mødet på Thyholm. Steen tog også ordet som regionsrådsmedlem sammen med Lars Møller Pedersen (S). Foto: Morten Stricker.

Torsdag aften arrangerede den nye forening, hvis formål er at få en privatpraktiserende læge til byen borgermøde i Midtpunktet, hvor opbakningen var stor - ikke mindst fra kommunen, som vil stille værdifuld hjælp til rådighed

Thyholm: Inden det hele gik i gang havde John Vangsgaard, kontaktperson for borgergruppen 'Ny læge på Thyholm' været bekymret og spekuleret. Skulle de vove skindet og sætte 150 stole op, eller skulle de nøjes med langt færre? Hvad nu, hvis der slet ikke kom nogen?

Borgergruppen 'Ny læge på Thyholm' afholdte torsdag aften borgermøde i Midtpunktet på Thyholm omkring den sag, der siden starten af året har interesseret mange thyholmere: Hvad gør vi ved lægesituationen? For det er netop det, gruppen vil gøre noget ved, og første skridt var mødet torsdag aften, hvor 140 deltog, lyttede og kom med forslag.

- Vi mærkede en god og varm opbakning, så det var rigtig godt, siger John Vangsgaard dagen derpå.

Hvad vil de gøre?

Foreningen 'Ny læge på Thyholm' har hovedformålet at lokke en eller to yngre praktiserende læger til Thyholm, hvor de gerne skulle overtage klinikken i Hvidbjerg og drive den. Det vil de opnå ved blandt andet at oprette et lokalråd eller en støttegruppe, som skal hjælpe en kommende praktiserende læge med at falde til i lokalområdet og blive en del af samfundet. Derudover vil de have lavet en professionel reklamefilm, der sælger Thyholm som et godt sted at bo og drive klinik.

Generel opbakning

Han fortæller også, at fremmødet var et godt miks af ældre og helt unge beboere og borgere, samt inviterede lokal- og regionalpolitikere, for lægesituationen på Thyholm berører mange.

Siden april i år har den eneste klinik i området været en udbudsklinik drevet af Falck Lægehuse, hvilket i en periode bød på uregelmæssigheder, ustabilitet og klager fra lokalbefolkningen.

Den nye borgergruppe vil starte arbejdet med at finde en privatpraktiserende læge allerede nu, for der er kun lidt under tre år, til kontrakten med Falck Lægehuse udløber, og der er mangel på praktiserende læger - specielt i de tyndere befolkede områder som Thyholm.

Derfor var det godt at mærke, at der var opbakning til projektet.

Blandt andre stillede Grethe Hestbech (SF), formand for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, sig op og fortalte, at selv om kommunen ikke direkte kan støtte projektet lovligt med økonomiske midler, så vil de gerne hjælpe på andre måder. Eksempelvis med at stille kræfter til rådighed i forhold til rådgivning omkring markedsføring. En del af gruppens plan er nemlig at få markedsført Thyholm som et godt område at have en privatpraktiserende klinik i, så al hjælp er værdifuld.

Bagefter fortalte John Vangsgaard selv om gruppens planer og særligt de to hovedformål: At lave en støttegruppe til en kommende læge og få lavet en reklamefilm.

- Og der var en generel opbakning, fornemmede jeg. Der var i hvert fald ingen kritiske røster, siger John Vangsgaard.

Ingen meldte sig

En reklamefilm kræver penge, og derfor blev der torsdag aften også startet en indsamling til at støtte projektet økonomisk. Præcist, hvor meget der er gået ind efter mødet, ved John Vangsgaard endnu ikke, men han fortæller, at der kom "en god skærv i bøtten".

- Og så er vi spændt på at se hvordan det forløber, siger han.

Derudover var der mulighed for folk for at byde ind med andre idéer til at tiltrække unge praktiserende læger, og der kom flere bud på handlemuligheder. Blandt andet en idé til at opfordre de praktiserende læger i kommunen til at starte et fagligt forum på tværs af klinikkerne, som også vil kunne fungere som et slags vagtforum, så lægerne kan dække ind for hinanden ved sygdom eller pludseligt opståede situationer.

Frivillige til de to allerede aftalte projekter - støttegruppen, reklamefilmen og indsamling af midler hertil, kom der dog ingen frivillige til.

- Men det ved jeg heller ikke, om man kunne forvente. Man kunne mærke, at folk tog det til sig, og det er det vigtigste, men vi hører selvfølgelig gerne fra folk, som kunne tænke sig at bidrage, siger John Vangsgaard.

0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ung Lemvig-rytter havde sin debut i de franske alper: Styrtede to gange, men fik masser af erfaring

Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Tophistorier

Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Annonce