Annonce
Lemvig

Trods faldende deltagerantal: Leder af Byløbet er tilfreds

Mange løbere finder igen løbesko og sportstøjet frem, når der onsdag er Byløb i Lemvig. Men deltagertallet ved årets løb bliver efter alt at dømme noget mindrem, end da der blev sat deltagerrekord for få år siden. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Deltagertallet er faldende ved Byløbet i forhold til rekordåret, men arrangører er tilfredse og vil gøre sig umage for at lave en god oplevelse for deltagerne

Lemvig: Der bliver lidt bedre plads i start- og målområdet på Torvet i Lemvig til årets Byløb, der afvikles onsdag aften.

Torsdag formiddag havde løbsleder Ole Winkel Pedersen fra Lemvig Løbeklub fået omkring 1300 tilmeldinger til årets løbefest i Lemvigs gader. Dermed forventer han, at det samlede antal tilmeldte kommer til at ligge mellem 1500 og 1700 løbere. Det er et stykke fra løbsrekorden i 2015, hvor over 2200 havde meldt sig til, og 2060 løbere krydsede start- og målstregen. Og med forventningen om de 1500-1700 deltagere ligger man på linje med sidste års deltagertal, hvor 1572 løbere gennemførte løbet.

På trods af faldet i antallet af tilmeldte efter rekordåret, er Ole Winkel Pedersen alligevel tilfreds med udsigten til at kunne sende de mange løbere ud i Lemvigs gader på en af ruterne, der er henholdsvis 5,3 kilometer og 8,8 kilometer.

- Jeg tror, det er det leje, vi fremover kommer til at ligge på. Men vi vil gøre os umage for at give deltagerne en god oplevelse. Især børn synes det er sjovt at være med til løbet, hvor de kan opleve at være blandt mange andre og samtidig dyste med deres venner, forældre og bedsteforældre, siger løbslederen.

Annonce

Hjemmeværn styrer trafikken

Han har ikke nogen decideret forklaring på, hvorfor deltagertallet de senere år er faldet.

- Vi har ikke hørt fra en efterskole, der plejer at stille med et stort hold. Men jeg ved ikke, om nedgangen i deltagerantallet kan skyldes de mindre børneårgange i Lemvig eller andre årsager. Jeg tror heller ikke, at nedgangen skyldes konkurrence fra Storåløbet i Holstebro eller Run To The Beat i Struer. Måske er det bare færre deltagere fra eksempelvis Struer, der er med til at reducere deltagerantallet, siger han.

Til gengæld glæder Ole Winkel Pedersen sig over, at flere folkeskoler stiller med et stort hold, og det samme gør Lemvig Gymnasium, der de senere år har taget pokalen for at stille med det største skolehold.

Årets løb, der er nummer 33 i rækken, byder ikke på de store nyskabelser. De to ruter på 5,3 kilometer og 8,8 kilometer er de velkendte med start på Torvet, hvorfra turen går ad Vesterbjerg, Lemvig Golfbane, Strandvejen og tilbage til centrum, hvor den korte rute bliver rundet af med en sløjfe midt i byen. Den lange rute får lov til at prøve flere af bakkerne i den østlige del af byen, før den også runder af med sløjfen midt i byen.

Arrangørerne har igen i år fået lov til at lukke Havnegade for al trafik mellem klokken 19 og 20, og det bliver Politihjemmeværnet, der sørger for at regulere trafikken i forbindelse med løbet. Det bliver formentlig sidste år, da Politihjemmeværnet har meldt ud, at der ikke længere er ressourcer til de opgaver.

- Så snart årets løb er overstået, skal vi se på, hvordan vi løser reguleringen af trafikken ved næste års løb. Her skal vi formentlig selv stille med frivillige, og vi vil arbejde med forskellige muligheder, siger Ole Winkel Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Skoleleder sagde farvel i Ramme

Annonce