Annonce
Holstebro

18-årig er sigtet for røverier i midtbyer: Løsladt efter grundlovsforhør

En 18-årig mand fra Holstebro blev anholdt fredag morgen klokken 9. Ved synet af politiet prøvede han at flygte. Fredag eftermiddag blev han løsladt efter et grundlovsforhør. Genrefoto: Johan Gadegaard
Med overvågningsbilleder og særlige kendetegn mener politiet at have fundet den person, der den seneste tid har stået for røverier og forsøg på tasketyverier.

Holstebro: - Pas? Betyder det, at du ikke ved det, eller siger du det, fordi du ikke vil svare på flere spørgsmål?

Anklageren havde netop vist flere overvågningsbilleder til den 18-årige mand, som fredag eftermiddag sad i en grundlovsforhør. Manden blev anholdt fredag klokken 9, efter han først havde forsøgt at flygte, og få timer senere sad han så i Retten i Holstebro, sigtet for to røverier, tre forsøg på lignende samt besiddelse af godt 19 gram hash og 0,7 gram heroin.

På nær sidstnævnte forhold nægtede den 18-årige sig skyldig.

Politiet mener ellers, at den 18-årige holstebroer er den person, som den 22. december ved Jyske Bank på Store Torv masede sig foran en kvinde og stjal 1000 kroner fra pengeautomatens munding. Kvinden kom ikke fysisk til skade, men har fortalt politiet, at angst siden har påvirket hendes hverdag.

Den 13. januar kom det til tumult, da en mand stjal en pung fra et ægtepar, som netop havde hævet penge hos Sparekassen Thy. De to mænd var væltet omkuld, og manden havde slået gerningsmanden, som dog slap afsted med pungen og 300 kroner.

Ingen af gangene havde gerningsmanden sagt noget.

Den 18-årige mand, som fredag sad i grundlovsforhøret var også ordknap. "Pas" blev mest svaret, da anklageren viste ham overvågningsbilleder, men et par gange medgav han dog, at jo, det lignede ham på billeder.

Men "pas" betød altså, at han ikke ville svare mere, og så var der jo ikke grund til at spørge, sagde anklageren til sidst.

Tilbage stod kun bevisførelsen.

Politiet støtter sig dels op af et matchende signalement - mørk i huden, spinkelt ansigt, spinkel kropsbygning og karakteristisk hår - samt en hullet jakke, der ses på billederne og blev fundet på den 18-åriges værelse.

Nok til en varetægtsfængsling, mente anklageren. Forsvareren fastslog derimod, at episoderne havde været temmeligt udramatiske, idet ingen kom noget til.

Dommeren valgte at følge forsvareren og løslade deb 18-årige efter retsmødet. Han er dog fortsat sigtet i sagerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Minut for minut: Ja da! Lemvig tager flot sejr i Skanderborg og øger afstanden til sidstepladsen

Sport For abonnenter

Karakterer: Hold nu op, der er mange topkarakterer efter sådan en sejr

Annonce