Annonce
Holstebro

180 farme og 2,5 millioner dyr: Intet sted er der så mange mink som i Nordvestjylland

- Jeg tror, at når vi når en uge frem, så er folk ved at være færdige. Så er burene tomme. Men nu må vi se, siger Ib Lundgaard. Foto: Annett Bruhn
Det vil tage mellem en uge og ti dage at slå alle områdets mink ned, vurderer formand for Holstebro Pelsdyravlerforening.

Nordvestjylland: Ib Lundgaard gik i gang med aflivningen i morges.

Han regner med at fortsætte mellem 12-14 timer i dag, det samme i morgen og lørdag og så er arbejdet færdigt omkring søndag, vurderer han.

- Jeg er alene om det, og jeg har 7000 mink. Det ville selvfølgelig kunne gøres hurtigere, hvis vi var flere til det, siger Ib Lundgaard, der udover selv at have mink også er formand for Holstebro Pelsdyravlerforening.

Annonce

Holstebro er med 111 minkfarme den kommune i landet med mest minkavl. Læg dertil yderligere omkring 70 farme fra Struer og Lemvig, og så har man det område i landet med flest farme og flest mink.

Omkring 2,5 millioner mink skal aflives de kommende dage:

- Jeg tror, at når vi når en uge frem, så er folk ved at være færdige. Så er burene tomme. Men nu må vi se, siger Ib Lundgaard.

En ting er nemlig at få minkene gasset.

- Lige nu er det største problem at skaffe containere til de aflivede mink. Jeg har forsøgt hele morgenen, men det er ikke lykkes, siger Lundgaard.

Alle sidder i møde

Hos Fødevarestyrelsen har det torsdag formiddag ikke været muligt at få en kommentar til, hvordan aflivningsarbejdet skal organiseres, hvor mange mennesker der skal sættes af til det, og hvor lang tid man forventer der vil gå, før den sidste mink er slået ihjel.

Hos Midt- og Vestjyallnds Politi, der skal være en del af mink-beredskabet, har man torsdag formiddag travlt med møder og kan ikke oplyse, hvem der hos politiet skal stå i spidsen for det – og hvordan arbejdet skal organiseres.

Regeringen oplyste dog på gårsdagens pressemøde, hvor beslutningen om at aflive alle landets mink blev offentliggjort, at der vil blive indført en ”ekstra tempo-bonus på 20 kr. pr. mink, hvis minkavleren får tømt sin besætning inden for 10 dage - dog fem dage for besætninger under 7.500 dyr. ”

- Regeringen vil appellere til, at branchen og minkavlerne vil støtte op og bidrage til denne indsats, selvom jeg godt forstår, at det for alle avlere vil være en meget tung opgave at skulle aflive alle sine dyr, siger fødevareminister Mogens Jensen i en pressemeddelelse.


Lige nu er det største problem at skaffe containere til de aflivede mink. Jeg har forsøgt hele morgenen, men det er ikke lykkes.

Ib Lundgaard, minkavler og formand for Holstebro Pelsdyravlerforening
Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Holstebro

Lange straffe til tyve: Kastede fire kilo tungt elektronik på patruljevogn i høj fart

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Annonce