Annonce
Lemvig

18b holder gang i koncerterne i coronatiden

Blandt de nye navne på plakaten i 18b er Anne Dorte Michelsen - hun gæster Harboøres kultursted den 25. februar. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Kulturstedet 18b i Harboøre kan godt holde koncerter trods corona-restriktioner - Noah og Anne Dorte Michelsen er blandt de nye navne
Annonce

Harboøre: - Det er jo noget af en skør tid, vi lever i, men vi kan heldigvis stadig afvikle vores koncerter. Det danske kulturliv lever, selv om forholdene er meget anderledes end normalt, siger indehaveren af kulturstedet 18b i Harboøre, Helle Langer.

Hvis man kigger på 18b's kommende program, så kan man konstatere, at der er fuld gang i aktiviteterne.

Lørdag den 14. november spiller Annika Aakjær, og fredag den 20. november kigger en af dansk musiklivs største navne forbi Nørregade i Harboøre, når Lis Sørensen giver koncert.

Der er udsolgt til begge koncerter, og både Annika Aakjær og Lis Sørensen spiller to gange i løbet af aftenen.

- Under normale omstændigheder må vi have 230 tilhørere til en koncert. Corona-restriktionerne betyder, at vi må have 120 tilhørere ad gangen. Det fungerer fint, siger Helle Langer.

Koncerterne finder sted kl. 18 og 21, og i pausen mellem de to koncerter bliver der rengjort og sprittet af efter foreskrifterne, så sikkerheden er i top.

Annonce

Tager det alvorligt

- Vi tager corona-restriktionerne alvorligt og sørger blandt andet for, at der er den nødvendige afstand mellem gæsterne, siger Helle Langer.

Man skal bære mundbind, når man står op, mens man ikke behøver det, når man sidder ned.

18b har fået to nye navne på plakaten. Det er Noah med det borgerlige navn Troels Gustavsen, der giver koncerter lørdag den 12. december, og torsdag den 25. februar dukker Anne Dorte Michelsen op i 18b.

På 18b's hjemmeside kan man blandt andet læse følgende om Troels Gustavsen, der ikke længere bruger kunstnernavnet Noah: "Troels Gustavsen har rystet Noah-kappen af sig og træder ind i en ny æra. Med udgangspunkt i et meget personligt projekt har han fundet ind til sin kerne som sangskriver. I et nærværende rum er Troels Gustavsen garant for dansksproget pop fra allerøverste hylde, krydret med den ikoniske stemme og en nordisk tone af melankoli".

Annonce

Alle giver lidt ekstra

Spørgsmålet er så, om kulturstedet i Harboøre kan holde økonomi i foretagendet, når musikerne skal spille to koncerter for det antal tilhørere, der normalt kan være til én koncert.

- Ja, det ser fornuftigt ud med økonomien, fordi hele branchen giver lidt ekstra i denne tid. Det kunne jo ikke løbe rundt, hvis vi skulle betale dobbelt honorar. Til gengæld giver det os noget ekstra arbejde - blandt andet med ekstra rengøring mellem koncerterne samme aften. Men det tager vi gerne med. Vi er taknemmelige for, at vi trods alt stadig kan holde koncerter, siger Helle Langer.


Ja, det ser fornuftigt ud med økonomien, fordi hele branchen giver lidt ekstra i denne tid.

Helle Langer, indehaver af 18b


18b har yderligere tre navne på plakaten i begyndelsen af 2021 - Steffen Brandt i marts og både Signe Svendsen og Anne Linnet i april. Anne Linnet skulle oprindeligt have spillet i maj i år. Der er udsolgt til både Steffen Brandt og Anne Linnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nu kan du kommentere mulig skolefusion

Holstebro For abonnenter

Her er ministerens tre bud: Sådan kan man komme mink-massegrave til livs

Annonce