Annonce
TTH Damer

20 års ægteskab ødelagt af coronakrisen: TTHs damer og herrer går hver til sit

- Det har været en spændende håndboldrejse med TTH Holstebro. Vi har nået meget og har opnået flotte sportslige resultater. Nu er tiden en anden, og vi er glade for, at vi nu får muligheden for at bevare og udvikle et nyt dame setup i Holstebro. Vi tror, at der er plads til to ligahold, fordi Holstebro er en stor sportsby, siger Bent Vincents, formand for HH90, der kommer til at køre dameklubben videre alene. Arkivfoto: Johan Gadegaard
TTH Holstebro er fra den nye sæson ikke længere en to-strenget klub. Klubben har valgt skilsmisse-vejen og deles nu i to selvstændige ligaklubber.

Holstebro: Håndboldklubben TTH Holstebro overlever ikke coronakrisen uden store ændringer. Redningsforsøget blev spillere og medarbejdere orienteret om onsdag formiddag. Det indebærer en skilsmisse og farvel til damehåndbolden i TTH Holstebro.

Om mindre end en måned kan klubben ellers fejre sit 20 års jubilæum. Moderklubberne Tvis KFUM og HH90 indgik samarbejdet den 1. maj 2000. Men i skyggen af coronakrisen er det nu slut. Klubbernes bestyrelser har den seneste uge arbejdet på højtryk med at indgå en skilsmisse, der fra den 1. juli kommer til at dele klubben i to selvstændige selskaber med hver deres ligahold. Udsigten til et forventet minus i næste sæson på seks millioner kroner har sat klubbens fremtidige eksistens på spil.

Og handlingen bliver altså en skilsmisse, hvor HH90 overtager driften af dameholdet i forsøget på at skabe to sunde, selvstændige klubber frem for en usund.

- Det er af kærlighed til både damerne og herrerne, at vi gør det her. Vi tror på, at vi et nyt setup med to selvstændige klubber bedre og mere målrettet kan dyrke vores respektive produkter og sikre, at vi også på langt sigt kan have to ligahold i Holstebro. Hvis ikke vi havde gjort noget, så er jeg ikke sikker på, at vi fortsat ville have elitehåndbold i Holstebro om et år, med de konjunkturer, vi kigger ind i, fortæller Jørgen Hansen, bestyrelsesformand i TTH Holstebro.

Annonce

TTH Holstebro

TTH Holstebro (indtil juni 2016 under navnet Team Tvis Holstebro) er et elitesamarbejde mellem håndboldklubberne Holstebro Håndbold 90 og Tvis KFUM, som blev dannet den 1. maj 2000. Da klubben blev stiftet bragte HH 90 et hold i damernes 1. division med ind i fællesskabet, mens Tvis KFUM bidrog med et hold i herrernes håndboldliga.

I størstedelen af klubbens levetid har begge hold været repræsenteret i landets bedste række hos henholdsvis damerne og herrerne. Selvom herrerne har flest ligasæsoner på bagen og altid har haft det største budget, er tilhører de største resultater i klubbens historie dameholdet, der vandt europæiske triumfer i både 2013, 2015 og 2016.

Dameholdet har over årene vundet EHF Cuppen to gange, EHF Cup Winners Cup en gang, samt en DM-sølvmedalje og to DM-bronze-medaljer.

Herrerne har til gengæld vundet to pokaltitler, en EHF Cup bronze, en DM-sølvmedalje og fire DM-bronzemedaljer.

Tro, håb og kærlighed

I HH90 ved man godt, at man overtager en massiv opgave, når kvindeholdet flyttes ud af TTH Holstebro og tilbage til moderklubben. Listen af opgaver er massiv, ikke mindst når det kommer til at skaffe de sponsorater, der skal finansiere driften, og størstedelen kommer til at blive løst af frivillige og ikke en professionel administration, som man har kendt det fra det nuværende setup.

- Vi er fulde af ærefrygt, for at finde ud af alt, hvad det her kommer til at indebære af arbejde, erkender næstformand i HH90 Johnny Jensen.

Når de alligevel har besluttet at påtage sig opgaven med at drive dameholdet videre på egen hånd, skyldes det primært to ting: Kærligheden til dameprojektet og troen på, at HH90 kan gøre løfte opgaven videre alene efter 20 års partnerskab om TTH.

- Det har været en spændende håndboldrejse med TTH Holstebro. Vi har nået meget og har opnået flotte, sportslige resultater. Nu er tiden en anden, og vi er glade for, at vi nu får muligheden for at bevare og udvikle et nyt dame-setup i Holstebro. Vi tror, at der er plads til to ligahold, fordi Holstebro er en stor sportsby, siger formand for HH90 Bent Vincents.

Allerede inden beslutningen om at gå hver til sit, var TTH Holstebro af regnskabsmæssige årsager delt op i to selskaber. Rent praktisk kommer HH90 til at overtage det selskab, der hedder TTH Holstebro Damer A/S, inklusive de kontraktmæssige forpligtelser.

Nyt navn og ny hjemmebane

Mens herrerholdet fortsætter under navnet TTH Holstebro i de kendte rammer i Gråkjær Arena, venter der en ny hverdag for dametruppens ledere og spillere.

- Udgangspunktet er, at vi som hovedregel kommer til at spille vores hjemmekampe på Idrætscenter Vest, der i størrelse passer bedre til os, både tilskuermæssigt og organisatorisk, forklarer Johnny Jensen.

Holdet vil dog træne i Gråkjær Arena, hvor træningsfaciliteterne er bedre, ligesom det ikke er udelukket, at enkelte hjemmekampe kan spilles som dobbeltstævner i Gråkjær Arena. Til gengæld sætter man projektet med at afvikle kampe i Struer på pause, indtil der er skabt et bedre overblik.

Og så skal dameholdet ikke længere hedde TTH.

- Ja, vi skal have barnet døbt på ny og har diskuteret et par navne, men det her er gået så stærkt, at vi ikke har fået den del på plads endnu, siger Johnny Jensen.

Aftaler genforhandles

Med tirsdagens beslutning om at afslutte håndboldsæsonen står man ved en naturlig skillevej, især økonomisk. De fleste af klubbens sponsoraftaler udløber nemlig her til sommer og står alligevel foran genforhandling.

- Størstedelen af vores sponsorater løber ikke hen over sommeren, så vi kan spille med rene kort og gå til de lokale virksomheder for at forhandle med hvert vores produkt og lave nye aftaler på det grundlag. De få længere aftaler, vi har, bliver vi selvfølgelig nødt til at åbne igen, for vi har solgt dem et produkt og står nu tilbage med et andet produkt, som de skal forholde sig til på ny, forklarer Jørgen Hansen.

Han håber og tror på, at det lokale erhvervsliv fortsat vil bakke op om begge klubber, selvom mange har lidt store tab i den aktuelle krise.

I siger, at alle involverede er enige i, at det ovenpå coronakrisen er den bedste beslutning at gå hver til sit, fordi det kan styrke begge forretninger. Men ville en skilsmisse så ikke også have givet mening, selvom krisen ikke var kommet?

- Nej, det tror jeg ikke. Men vi har et ansvar som bestyrelse, og med de fremtidsudsigter vi kigger ud i efter corona, tror vi, at det er det helt rigtige, siger Jørgen Hansen.

De sportsligt ansvarlige ledere i klubben har skelet til byer som Aalborg, Aarhus og Esbjerg, hvor man har selvstændige ligaklubber hos både damer og herrer. Her har man set tegn på, at fordelen ved at kunne fokusere mere konsekvent på et hold, kan overtrumfe de synergieffekter, man har med både herrer og damer i samme virksomhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Geopark: Nu er det op til Unesco

Annonce