Annonce
Leder

2020 er ikke aflyst - bare udsat

Lad os nu være enige om, at vi ikke aflyser glæden og oplevelserne. Vi udsætter...
Annonce

Det kan næsten ikke vække opsigt mere, når store og små begivenheder bliver aflyst eller udsat på grund af corona-pandemien. For få uger siden var det en stor overvejelse, om man skulle aflyse en begivenhed eller tro på, at det var forsvarligt at gennemføre. Nu er der ikke længere tvivl. Begivenhederne falder på stribe.

En af årets største kulturelle begivenheder i Nordvestjylland i 2020, Holstebro Festuge, melder sig nu i rækken af annullerede oplevelser. Festugen, der normalt finder sted hvert tredje år, skulle have været afviklet i starten af juni, men ikke meget tyder på, at de mange internationale deltagere kan være med, og derfor er arrangementet nu rykket til sommeren 2021. Præcis som det er sket med andre små og store begivenheder.

For de kulturelle arrangører er tiden lige nu forbundet med stor økonomisk usikkerhed, og for alle os andre det hele ærgerligt. De mange ramte arrangementer er med til at tegne et noget dystert billede - ikke bare af denne måned, men også af det 2020, der venter på den anden side af den akutte sundhedsrisiko. Men lad os nu være enige om, at vi ikke aflyser glæden og oplevelserne. Vi udsætter. Vi forbereder, og vi glæder os. Så har vi i det mindste forventningens glæde at lune os på, hvis det hele bliver lidt for trist.

Det, vi står i lige nu, er først og fremmest en sundhedskrise. Dernæst en det en truende økonomisk krise, hvis vi ikke får gang i hjulene igen meget snart. Men lige efter det lurer en mere åndelig krise, som rammer os, hvis ikke vi sørger for at skabe tid og rum til kultur og oplevelser. Og glæde, især. Lige nu kan det synes både forkælet og virkelighedsfjernt at advare om, at vi ikke må glemme hyggen, fællesskaberne og de store, positive oplevelser. Men mennesket lever altså ikke af brød alene. Vi har behov for åndelig næring. Om vi så får den gennem slagsange på et fodboldstadion, gennem de store følelser i teatersalen, fra præstens prædiken eller fra gøglere på gaden.

Chefredaktør Søren Egebjerg Pedersen. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

For lidt plads: LOFI udvider center

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Lemvig

Fastholder: - Jeg så ulven

Lemvig

Smykker forsvundet ved indbrud

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Lemvig

To sigtet efter politibesøg

Annonce