Annonce
Navne

2020 har bare været et rigtigt frustrerende år

Giuseppe Bonifati krydser fingre for, at coronavirus er en saga blot i juni 2021. Han vil gennemføre forestillingen "Alberto" om Alberto Giacometti på Friluftsscenen i anlægget, selvom Holstebro Festuge 2021 er aflyst. Foto: Linda Sugataghy
Giuseppe Bonifati mistede en rolle i en BBC-serie på sin fødselsdag, den 6. november. Hans bryllup er udsat på ubestemt tid. Og de turnéer, han skulle have været på, er aflyst. Men han er stadig fortrøstningsfuld og håber, at 2021 bliver et meget bedre år end 2020.
Annonce

Holstebro: Hvis man nu skal være afskåret fra at rejse ud, er Holstebro måske ikke det værste sted at tilbringe tiden.

Det indrømmer skuespiller Giuseppe Bonifati og hans forlovede, Linda Sugataghy.

De er glade for deres lejlighed, og udsigten til at tilbringe julen i Holstebro, selvom de egentlig skulle have været i Italien, gør heller ikke noget.

Alligevel er "den lede corona" kommet temmelig meget på tværs af parrets planer.

Først blev det stykke, de havde arbejdet på i et år, og som skulle have været opført på friluftsscenen i lystanlægget i forbindelse med festugen, aflyst. Så blev deres planlagte turnéer til Israel, USA og Østeuropa aflyst. Deres bryllup er udsat på ubestemt tid. Og forleden mistede Giuseppe muligheden for en mindre rolle i en BBC-produktion.

- Og det var endda på min fødselsdag, siger skuespilleren og slår ud med armene.

Annonce

Kedelig fødselsdagsgave

Giuseppe har senest haft en rolle som receptionist i BBC-serien "US". En rolle, som fik medskuespilleren Tom Hollander til at rose italieneren i et interview på tv. Også seriens instruktør, Geoffery Sax, var godt tilfreds med Giuseppe - så godt, at han ville have ham med i sin næste tv-serie.

- Han spurgte efter mig personligt. Det var godt nok til en mindre rolle, men jeg vidste, at det ville være kvalitet og en god måde at blive set på, fortæller Giuseppe, der naturligvis sagde ja tak til rollen.


Hvad kan jeg sige? Der er godt nok ikke sket meget godt under corona...jo, jeg har haft tid til at træne, så jeg har tabt fem kilo...

Giuseppe Bonifati, skuespiller


Dagen efter, den 6. november og på Giuseppes 35 års fødselsdag, indførte den britiske regering indrejseforbud for alle indrejsende fra Danmark på grund af eventuel minkmuteret coronavirus.

- Ja, så røg den rolle jo, sukker Giuseppe.

- Hvad kan jeg sige? Der er godt nok ikke sket meget godt under corona... jo, jeg har haft tid til at træne, så jeg har tabt fem kilo...

I december har han og Linda dog tænkt sig at muntre andre op. De vil køre rundt i Kunstbulancen i Holstebro og - som Linda siger - "give folk grund til at smile og være med til at kæmpe mod isolation og nedtrykthed".

Annonce

To projekter i 2021

I 2021 venter i hvert fald to projekter - Giuseppe og Linda krydser fingre for, at coronavirus er nedkæmpet i juni. Da vil de nemlig gennemføre deres forestilling, "Alberto", om Alberto Giacometti, manden bag blandt andet "Kvinde på kærre" (altså Maren, red.).

- Vi viser den i Lystanlægget som planlagt, også selvom Holstebro Festuge 2021 er aflyst, fortæller Giuseppe Bonifati.

Forestillingen, der opføres i et samarbejde med Holstebro Balletskole, Holstebro Kunstmuseum og Marens Vennelaug, vises den 11. og 12. juni. Kunstmuseet viser i øvrigt i den anledning Giacomettis store grafiske serie, "Paris sans fin".

Senere på året, i september, afvikler Giuseppe og Lindas teatergruppe, DOO, stykket "Dante" på tre forskellige lokationer i København. I 2021 er det nemlig 700 år siden, at forfatteren og politikeren Dante Alighieri døde - det var ham, der skrev "Den guddommelige komedie". Det markeres verden over. Det italienske Kulturministerium har udbedt sig foreslag til events - de fik 400 ansøgninger om økonomisk støtte og udvalgte 100. Heriblandt DOOs stykke, der også er støttet af Det italienske Kulturinstitut i Hellerup.

Ellers er der endnu ingen håndfaste planer for fremtiden. I ti år har Giuseppe Bonifati været knyttet til Nordisk Teaterlaboratorium-Odin Teatret som artist in residence, men den tilknytning slutter per 1. januar 2021.

- Så fra 2021 er vi endnu mere "freelance", end vi har været før. Vi har haft et fint samarbejde med NTL - nu begynder vi på et nyt kapitel i vores liv, siger Giuseppe Bonifati.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce