Annonce
Holstebro

21-årig laver pladeselskab for dem, der ikke ønsker at gå X Factor-vejen for at vise, hvad de dur til

Markus Kjeldsen har startet eget pladeselskab, hvor det handler mere om kærligheden til musik end penge. Under corona-nedlukningen var han med til at arrangere en støttekoncert i Holstebro, der blev sendt på nettet, i kampen for at samle penge ind til bekæmpelsen af corona-virussen. Foto: Johan Gadegaard
Der findes godt nok 1000 måder at udgive musik på i dag, og netop derfor er der brug for et pladeselskab med de rette hensigter, mener Markus Kjeldsen. Fordi der er brug for en ordentlig vej for de musikalske talenter.
Annonce

Holstebro: Ganske passende for branchen er tiden løbet hurtigere, end Markus Kjeldsen kan følge med til.

Kontoret i Lokegården er endnu ikke helt på plads, selvom hans pladeselskab Kjeldsen Records officielt blev en realitet i begyndelsen af juli. Derfor bruger han disse dage på at få det sidste på plads.

Selvom han blot er 21 år, har han været involveret i musik længe, og derigennem også hjulpet andre musikere.


For mig handler det ikke om at tjene penge - jeg er jo stadig pianist ved siden af. Det handler om at lave noget fedt.

Markus Kjeldsen.


- Men nu synes jeg, at der var brug for at blive synlig, så den seneste tid er gået med at få CVR-nummer og få de fysiske rammer på plads, ja selv at få lavet et visitkort, så jeg nu har et pladeselskab at udgive i, forklarer han.

Men er et pladeselskab ikke passé?

- Der er 1000 måder at udgive musik på i dag, og det har aldrig været nemmere selv at udgive, erkender han selv - men det er netop derfor, der er brug for lige netop hans pladeselskab.

Annonce

Handler ikke om penge

- Min vision er at tage fat i dem, som har talent men ikke ønsker at gå X Factor-vejen for at vise det. Jeg vil gerne fange dem, for hvem det ikke kun handle om at tjene penge. Der findes masser af mennesker, der laver fed musik, men ikke ved, hvad man gør med den, siger Markus Kjeldsen.

Markus Kjeldsen spiller selv musik ved siden af sin titel som pladeselskabsindehaver. Foto: Johan Gadegaard

Om sin egen rolle forklarer han, at han vil være en slags coach, der hjælper talenter med at lave en rå-demo, inden der kan optages i et musikstudie. Der er samarbejdsaftaler med to musikstudier, Lundgaard Studios og Lak Studio, og drømmen er at udvikle talenterne til etablerede navne både herhjemme og internationalt.

- For mig handler det ikke om at tjene penge, jeg er jo stadig pianist ved siden af. Det handler om at lave noget fedt, siger Markus Kjeldsen.

At musikbranchen ikke kun er fuld fart, er et af pladeselskabets projekter et godt eksempel på. I tre år har Markus Kjeldsen arbejdet på en titelmelodi til en tv-serie om S/Y Veteranen - en forening, der er personificeret ved en sejlbåd i Handbjerg. Båden hjælpe andre veteraner med krigstraumer, så de kan opleve sammenhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ældre mand overholdt ikke vigepligt

Lemvig

Surfere får sæsonpremiere i Lemvig

Annonce