Lemvig

230.000 kroner: Politikere siger ja til nyt køkken

Lise Faurschou Hastrup er ny leder Tuskær Kunst- og Kulturcentret som ligger i første klitrække ved Fjaltring.Foto: Morten Stricker.

Udvalg indstillet på at yde tilskud, så Kulturcenter Tuskær selv kan producere mad

Lemvig: Kulturcenter Tuskær ved Fjaltring kan efter alt at dømme snart glæde sig over at få et nyt køkken.

I hvert tilfælde har familie- og kulturudvalget i Lemvig Kommune indstillet, at der skal frigives 230.000 kroner til at renovere og nybygge køkkenfaciliteterne på stedet.

- Der var fuld opbakning i udvalget til at søge om en tillægsbevilling, så de får forbedret køkkenfaciliteterne, siger udvalgsformand Henrik Thygesen (V) om beslutningen.

Udvalget har sendt beslutningen videre til byrådet, der på mødet i slutningen af måneden endeligt skal beslutte, om man ønsker at frigive pengene. Familie- og kulturudvalget råder nemlig ikke over beløbet i deres eget budget.

Det har gennem en længere periode været et ønske fra kulturcentret at få nye og forbedrede køkkenfaciliteter. Kulturcentret og dets nye leder, Lise Faurschou Hastrup, påpegede på et møde med flere af kommunens topfolk i slutningen af sidste år, at køkkenet er et vigtigt omdrejningspunkt for at kunne holde møder og temadage, der er med til at sikre bæredygtig økonomi i kulturcentret. Desuden er de nuværende rammer i køkkenet ikke godkendt af Fødevarestyrelsen. Hidtil har Tuskær været nødt til at få leveret mad udefra, når der var møder, koncerter eller arrangementer i kulturcentret.

- Ved at bakke op om en renovering af køkkenet signalerer vi også, at det er et væsentligt område for kulturcentret, om Lise Faurschou Hastrup og det, hun beskæftiger sig med, siger Henrik Thygesen.

Det er Lemvig Kommune, der ejer bygningerne, der huser kulturcentret. Køkkenet bliver det første, der skal renoveres, men på sigt er det muligt, at kommunen vil se nærmere på alle bygninger, der hører til kulturcentret.

- Det bliver vores bygningsafdeling, der skal se nærmere på, hvad der er nødvendigt at lave nu og her, og hvad der kan vente til senere. Det bliver i sidste ende teknik- og miljøudvalget, der skal stå for den del af processen, siger Henrik Thygesen.

Kulturcenter Tuskær regner med, at ombygningen af køkkenet vil koste omkring 350.000 kroner. Man har selv fået 70.000 kroner gennem en privat donation, og oprindeligt lød ansøgningen på 280.000 kroner til køkkenprojektet. Når beløbet endte på 230.000 kroner skyldes det, at kommunen selv ejer bygningerne, og derfor ikke skal indberegne et beløb til moms.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Annonce